Српски Покрет Двери - Лого
Search
Stefan Aksović u Staroj Pazovi: Moramo dati sve od sebe da promene dođu

U petak, 05.04.2019. učesnicima protesta „#1od5miliona“ u Staroj Pazovi obratio se i Stefan Aksović, student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, organizator brojnih političkih i humanitarnih akcija, i društveno-političkih tribina.

Početak svog obraćanja okupljenim građanima Aksović je posvetio podsećanju da je smrt Dobrice Erića (1936-2019), „čoveka koji nas je, svojim velikim stihovima, uzdizao u periodu stradanja našeg naroda; koji nas je učio kako da prkosno stojimo, kako da se borimo za slobodu“, vladajuća većina propustila da proprati kako dolikuje, uz najveće počasti. To je, naglasio je, pokazatelj da je socijalna i kulturna politika aktuelnog režima odgovorna za propast za sistema vrednosti i moralno posrnuće.


Aksović je pomenuo i poodmakli „odliv mozgova“ mladih iz Srbije. Naveo je da uzrok tog poražavajućeg procesa, zapravo, ne počiva toliko u deprimirajućem ekonomskom stanju u državi, koliko u propasti pomenutog sistema vrednosti; sistema vrednosti u kojem je dopušteno da kafanski pevači budu sahranjeni u beogradskoj Aleji velikana.


Na kraju, Aksović je izrazio sumnju u postojanje neke naredne prilike da se građani suprotstave vladajućem režimu, jer je snage za to, nesumnjivo, sve manje: „Mislim – i to je jedino sigurno u ovom momentu – da mi moramo da damo sve od sebe i to trinaestog aprila, između ostalog, i zbog te, naše dece; zbog tih, mojih vršnjaka, drugara, koji u borbi ne mogu da učestvuju sa nama zato što više nisu imali vremena za čekanje. Mislim da moramo da damo sve od sebe da bismo, sutra, i njih i naša buduća pokolenja mogli da pogledamo dostojanstveno u oči.“


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: