Српски Покрет Двери - Лого
Search
Stefan Aksović u Lazarevcu: Ponosan na svoj grad

Govor Stefana Aksovića na protestu 1 od 5 miliona u njegovom rodnom gradu Lazarevcu, u petak 12. aprila 2019.

Poštovani sugrađani, dragi prijatelji, braćo i sestre – pomaže Bog i dobro veče.

Velika mi mi je zadovoljstvo večeras obratiti se ovde pred vama, mi smo poslednjih nedelja govorili u nekoliko gradova širom Srbije na ovim protestima, ali govoriti u svom rodnom gradu je, pre svega velika čast ali i velika odgovornost. Hvala vam što ste nam to omogućili, što ste i našoj generaciji, generaciji koja ovde treba da ostane i u budućnosti brani sloboda kada ona bude ugrožena ukazali priliku da kaže svoju reč, hvala vam što ste istrajali i niste dozvolili da vas zastraše.


Mi svi dobro znamo u kakvoj sredini živimo. Znamo da je Lazarevac poligon za demonstriranje vladavine straha na kojoj počiva ovaj režim jer gotovo da u potpunosti ekonomski zavisimo od jednog preduzeća, preduzeća koje su gradili naši sugrađani, očevi i komšije, a koje se danas uništava neodgovornom kadrovskom politikom u svrhu održanja partokratskog režima na vlasti.


Svi smo svedoci da nas je bilo još više prvih par nedelja kada su usledili pritisci, organizatori su i sami doživeli mobing na svojim radnim mestima kao i mnogi od vas – ali smo došli do jedne tačke kada smo shvatili da nema kuda dalje. Rekli smo dosta, ne dozvoljavam više da me gaziš i ponižavaš – dogorelo je do noktiju i moramo se za slobodu izboriti.


Naš grad je, kao i sam naš narod šta god mi danas mislili – u svojoj prirodi slobodarski i to je pokazao više puta kroz istoriju.


I kada je slobodu trebalo braniti od spoljnjeg agresora kako je to bio slučaj na Kolubari 1914-te, ali i onda kada je, kao i danas, režim u našoj sopstvenoj državi mislio da tu i tako odbranjenu  slobodu može da nam uskrati.


Ponosan sam na svoj grad i naše ljude koji će i ovoga puta u borbi našeg naroda za slobodu odigrati jednu od ključnih uloga.


Vidimo se u Beogradu.

Gotovo je!



Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: