Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Niš: Sačuvajmo Niš otet od najgorih

GrO Dveri Niš želi da izrazi zahvalnost građanima Niša na izuzetno toplom prijemu našeg predsednika, gospodina Boška Obradovića, u petak 12. aprila.

Uprkos tragikomičnim pokušajima vlasti da probaju da spreče Istinu da se pojavi pred građanima Niša, ona se ne može sakriti. A istina je da teku poslednji dani najgore vlasti u istoriji Srbije. To zna odlično i režim koji besramno laže, krade, otima institucije, provocira i maltretira ovaj namučeni narod. Brojni izrazi zahvalnosti, ohrabrenja i podrške na koje je Boško Obradović naišao u našem gradu, svedoče o dve potpune različite slike stvarnosti u kojoj živimo: režimskih laži koje proizvode i reprodukuju njihovi mediji koji su okupirali i zatrovali celokupan javni prostor, i istine da Srbija dolazi sebi, da tiha većina više neće da trpi lopovluk, beščašće i izdaju. Da prepoznaje i poštuje hrabrost i spremnost predsednika Obradovića da se od Srbije načini mesto za život po meri normalnih ljudi.


Nečuvena uzurpacija institucije Skupštine grada u petak i sramni pokušaj da se u najjevtinijem karikaturalnom maniru inscenira navodna ugroženost skupštine od predsednika Boška Obradovića i Dveri Niš, zaista je jadan način da se providnom laži sakrije istina – da je jedini nasilnik i uzurpator ova vlast i njegova partokratska hobotnica koje ćemo se uskoro rešiti. Slanjem plaćenih batinaša na miran skup građana Niša koji protestuju protiv zla, a koji su ovi pokušali da prekinu, dok je predsednik govorio – nisu uplašili nikoga. Svakako ne Dveri. Mi stojimo i stajaćemo u odbranu dostojanstva svih građana Niša i znaćemo da se suprotstavimo svakom takvom pokušaju. Budite sigurni u to.




Obaveštavamo javnost da su GrO Dveri Niš uspele, uprkos svim pritiscima SNS, da organizuju prevoz za svoje pristalice za odlazak na veliki protestni skup u Beograd, u subotu 13. aprila. Ovim putem se zahvaljujemo prevoznicima iz Niša koji su bili hrabri i odoleli pritisku. Poručujemo Nišlijama da nas ima, da ovaj grad itekako ima hrabre ljude, izuzetne ljude, koji su spremni da podrže Dobro i za njega rade. Vlastima poručujemo: niko vas se više ne boji. Vaši pokušaji da zastrašite Nišlije, smešni su. Išli smo u Beograd, predstavljali naš grad dostojanstveno, i videli jednu novu Srbiju, Srbiju vrednih, hrabrih i poštenih, koju niste uspeli da uplašite i uništite, ipak i uprkos svemu što radite.


Dveri Niš podržavaju mirne proteste koji u Nišu traju još od januara meseca. Na njima sa ponosom učestvujemo. SNS je Niš pretvorio u ruinu. Oni se oglušuju o glas Nišlija. Oni nas ne čuju, oni o nama ne misle, oni o narodu ne brinu. Brinu o svojim izvršiteljima, o Parking servisu koji dere kožu građanima Niša besramno ga pljačkajući, brine o svojim medijima koji ne brinu o javnom interesu, već o sramnim partijskim nalozima, saučestvujući  u ponižavanju Nišlija.




 Dveri Niš znaju šta Niš jeste i šta Niš može da bude. Pozivamo na odgovornost celokupnu javnost – akademsku, privrednu, medijsku i građansku da svi zajedno preuzmemo odgovornost i sačuvamo naš grad, otet od najgorih, od onih koji ne poznaju i ne vole Niš.


Dveri Niš rade na tome ozbiljno i predano. Pridružite nam se. Da spasimo Niš. Ovo je, bre, naš grad. Oni neka idu. Mi ostajemo da ovde živimo, stvaramo i volimo sa našom decom.


 

GrO Dveri Niš


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: