Dveri Čačak: Nesposobna i pokvarena vlast čini veliku štetu građanima

Igor Trifunović, predsednik Skupštine grada Čačka, poznatiji kao čačanski Šojić, je prvog dana skupštinskog zasedanja uradio dve stvari koje nikad ne bi mogao uraditi da je bilo opozicije u čačanskom parlamentu.

Prvo je, pored postojećih 23 tačke dnevnog reda, dodao na sam dan zasedanja još 12 tačaka dnevnog reda za ovu skupštinsku sednicu, što nije normalno. Zatim je prvi dan sednice prekinuo zasedanje u 15 časova i 30 minuta, nakon što su odbornici vlasti prešli 27 tačaka dnevnog reda!


Ako znamo da se, dok su u klupama sedeli odbornici opozicije, radilo i iza ponoći i da su odbornici opozicije stalno optuživani da namerno produžavaju sednicu zbog odborničkih dnevnica, zašto sada Igor Trifunović namerno produžava sednice skupštine grada Čačka kada u klupama sede samo odbornici SNS-a i njihovih partnera i niko im ne smeta?


Ako su za 5 sati rada „preleteli“ 27 tačaka, kako to da nisu mogli da preostalih 7 tačaka završe do 20 ili 22 časa, kada su za to imali još 6 sati? Čemu taj još jedan dan, ako ne zbog dodatnih dnevnica i zato što njegovi odbornici neće da sede u klupama i neće da čitaju skupštinske materijale i neće da daju potreban kvorum!


Od 39 odbornika koji su počeli sednicu, 4 odbornika su kupljeni odbornici i to Bratislav Ćurčić, za radno mesto sina i njegova kuma Lidija Tanović, Dragan Štavljanin za podsticaje u poljoprivredi i nabavku traktora i Tanja Stovrag za obećanje subspecijalizacije.


Pitamo i gradonačelnika Miluna Todorovića i predsednika skupštine grada Čačka Igora Trifunovića da li ih je sramota? Da li uopšte imate dovoljan broj odbornika na sednici? Da li građani treba da plaćaju vaše odbornike koji samo dođu na početak rada, upišu se za dnevnicu, a zatim odu „kud‘ koji mili moji“?


Tek sad narod može da vidi da vaša logika i vaš slogan nije jače, brže, bolje, već loše, bedno, gore, kao uostalom i vaš celokupan rad.


 

GRO Dveri u Čačku