Српски Покрет Двери - Лого
Search
Poslanici Dveri sa transparentom 'Danas izdaja, sutra robija' ispred Skupštine

Poslanici Dveri držali su transparent „Danas izdaja, sutra robija” ispred Narodne skupštine povodom sednice o Kosovu i Metohiji, vozilo Vojislava Šešelja pokušalo da ih pregazi a Šešeljev član obezbeđenja ih napao palicom.

Pre toga održana je konferencija u holu Skupštine i obraćanje Gorana Stojanovića, predsednika odbora Dveri u Gračanici.


Boško Obradović je istakao da je ono čime se Vučić najviše hvali bezbednost Srba zbog njegove navodno mudre politike, a u izveštaju se navodi da su svakodnevno Srbi na KiM izloženi zastrašivanjima, ograničena im je sloboda kretanja i protiv njih se vode fingirani sudski postupci koji imaju za cilj sprečavanje povratka, te da je u poslednje četiri godine bilo čak 465 etnički motivisanih napada na Srbe. „Pa je li to bezbednost koju je Vučić zagarantovao ljudima na Kosovu?” pitao je lider Dveri


Po njemu Vučić je najveći sponzor Velike Albanije. „Nisu mogli da nađu Srbina koji bi više koristi doneo Šiptarima od Vučića. Sve im je dao, a ništa nije dobio. Ako će danas da srbuje i glumi patriotu, neka prekine pregovore sa EU, i omogući 1000 srpskog osoblja na Kosovu. Danas je pored svega zabranio opoziciji da koristi sve prostorije u Skupštini, a ujedno je i zabranio članu Dveri iz Gračanice da dođe i govori na ovoj konferenciji.” istakao je Obradović.


Nakon konferencije lider Dveri je pozvao poslanike i medije ispred Skupštine kako bi se tamo obratio Goran Milenković, predsednik odbora Dveri u Gračanici kome je bilo zabranjeno da uđe u Skupštinu.


Goran Stojanović je istakao da je došao da iskaže svoje nezadovoljstvo današnjom sednicom.


„Aktuelna vlast poslednjih šest godina nije našla za shodno da razgovara sa slobodnomislećim građanima sa KiM već samo sa onima koji su deo aktuelnog režima.




Ista ta vlast je od 2012. godine ugasila srpske institucije na KiM, a institucije sa severa KiM integrisala u kosovski pravni sistem” rekao je Stojanović.


Nakon obraćanja Gorana Stojanovića došlo je do incidenta jer je vozilo Vojislava Šešelja pokušalo da pregazi poslanike Dveri koji su držali transparent „Danas izdaja, sutra robija”, a onda su i Šešeljevo obezbeđenje i Sima Spasić pokušali da izazovu incident i fizički su nasrtali na poslanike Dveri.


Poslanici Dveri su ostali mirni, sa ciljem da pošalju poruku onome ko je najodgovorniji – Aleksandru Vučiću, da izdaja Kosova i Metohije neće proći. Međutim, Vučić je još jednom pokazao kolika je kukavica jer je ušao okružen ženama iz SNS i nije skupio hrabrosti da se suoči sa transparentom „Danas izdaja, sutra robija” i sa Boškom Obradovićem ni sa drugim poslanicima Dveri.


„Upravo ste mogli da vidite najveću političku kukavicu. Prvo je poslao svog političkog oca Vojislava Šešelja da nas napada, a onda se okružio ženama da se ne bi suočio sa jednim običnim transparentom na kom piše ‘Danas izdaja, sutra robija’.” rekao je lider Dveri i zahvalio se Goranu Stojanoviću, koji je iz Gračanice došao da se obrati.


„Goranu je bilo zabranjeno da se obrati u holu Skupštine zajedno s nama, dok je ulazak dozvoljen svima iz Srpske liste. E tako se aktuelna vlast ponaša prema Srbima sa KiM – uvažava samo one koji su im poslušni.” rekao je Obradović.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: