Српски Покрет Двери - Лого
Search
Policija da hitno otkrije ko je zapalio auto aleksinačkom novinaru

U Aleksincu je u noći između srede i četvrtka, zapaljen automobil dr Dušana Ostojića, vlasnika portala „Proverena vest“ i „Sveže aleksinačke vesti“ koji je pisao o protestima i seči drvoreda u Aleksincu.

Forenzička ekipa MUP-a iz Niša je nedvosmisleno potvrdila da se ne radi ni o kakvom kvaru, nego da je požar podmetnut, te pozivamo nadležne da što pre otkriju i sankcionišu počinioce.


Podsećamo da je dr Dušan Ostojić više od deset godina unazad u nemilosti lokalnih vlasti, jer je uvek kritički pisao o njima. U poslednjih 6 meseci je bio veoma angažovan u organizaciji protesta „1 od 5 miliona“ u Aleksincu, i njegovi internet portali su bili jedini medij preko koga smo mogli da pročitamo informacije o protestima u Aleksincu. Takođe se​ poslednjih par meseci istakao u borbi protiv seče drvoreda i preuređenja glavne ulice u Aleksincu.


Smatramo da je razlog podmetanja požara upravo njegov opozicioni angažman i kritički stav o raznim malverzacijama lokalnih vlasti i da je ovo još jedan vidi pritiska na slobodu medija u Srbiji.


Pozivamo nadležne da hitno reše ovaj slučaj jer su ovakvi pritisci na novinare nedopustivi za jednu demokratsku zemlju.

 


Info služba Dveri

(foto: Južne vesti i Južna Srbija info)

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: