Српски Покрет Двери - Лого
Search
Poslanici Dveri na protestima širom Srbije

U gradovima širom Srbije danas je obeleženo šest meseci od početka protesta 1 od 5 miliona u Beogradu, a govornici su bili i narodni poslanici Dveri.

Boško Obradović, koji je govorio na protestu u Kragujevcu rekao je da ovih šest meseci istrajne borbe pokazuju da građani i opozicija mogu mnogo toga da promene kada se udruže. „Uspeli smo mnogo za šest meseci. Pokazali smo hrabrost i istrajnost i uspećemo ako među nama istraje jedinstvo. Danas smo ovde pod sloganom normalno jer jedino što tražimo šest meseci jeste normalnost. Tražimo normalne medije, normalne izbore, normalan parlament, normalan život.“ – rekao je lider Dveri.


On je istakao da su ovi protesti dali rezultate i da su smenili Jutku, Simonovića, Babića i Dijanu Hrkalović. „I naterali su vlast da bar govori o određenim temama. Ovi protesti naterali su i međunarodnu zajedicu da vidi situaciju u Srbiji i da imamo izveštaje Fridom hausa i Evropske komisije koji potvrđuju da su u pravu.“


Obradović je istakao da ako izbori ne budu fer i pošteni na njima neće učestvovati i rekao da je opozicija prihvatila dokumente Stručnog tima i da su ti dokumenti „platforma za razgovore“.




Marija Janjušević obratila se Novosađanima i istakla da je građanima ugroženo elementarno pravo na pristojan život i rad, na objektivno izveštavanje, na nezavisno sudstvo i da to sad vidi i ceo svet. „Dok to ne rešimo, nemamo pravo da insistiramo na drugim temama, na međusobnim razlikama i ideologijama. Zato pozivam sve još jednom da budemo odgovorni prema građanima i svojim porodicama, dosledni i naposletku oprezni – jer sprega politike i kriminala na vlasti se neće predati lako, bez podmukle borbe i gubitničkog ropca, a ranjena zver je najopasnija.“ – rekla je ona.




Dragan Vesović obratio se Čačanima rečima da smo sa uvođenjem višepartizma mislili da smo se oslobodili jednoumlja. „Dvadesetdevet godina nakon toga umesto demokratije imamo autokratiju.“- rekao je Vesović. On je na kraju zaključio da to da li će „naši sinovi i kćeri nastaviti da odlaze u kolonama zavisi od nas samih“ i da je potrebno vršiti pritisak na vlast jer to daje rezultate.

 


Info služba Dveri



Svi govori na:

·         protestu u Kragujevcu

·         protestu u Novom Sadu

·         protestu u Čačku


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: