Српски Покрет Двери - Лого
Search

Marija Janjušević obratila se Novosađanima na protestu 1 od 5 miliona i istakla da je građanima ugroženo elementarno pravo na pristojan život i rad, na objektivno izveštavanje, na nezavisno sudstvo i da to sad vidi i ceo svet.

„Dok to ne rešimo, nemamo pravo da insistiramo na drugim temama, na međusobnim razlikama i ideologijama. Zato pozivam sve još jednom da budemo odgovorni prema građanima i svojim porodicama, dosledni i naposletku oprezni – jer sprega politike i kriminala na vlasti se neće predati lako, bez podmukle borbe i gubitničkog ropca, a ranjena zver je najopasnija.“ – rekla je ona.

Po njenim rečima, čitav svet je saznao za medijske neslobode u Srbiji.

„Postali smo primer kako režim zloupotrebljava kompletan medijski prostor, kako uzurpiranjem nacionalnih frekvencija i dnevne štampe vodi specijalni rat protiv sopstvenog naroda! Zbog ovakvog stanja u medijima bilo bi logično da tražimo ostavku ministra kulture, ali s obzirom da su svi ministri, sve institucije, regulatorno telo za medije, bukvalno ceo državni sistem uzurpirani od strane jednog čoveka, jedini način da Srbija oživi jeste da smenimo vlast.“ – rekla je Janjušević.