Српски Покрет Двери - Лого
Search
„Prvi partizan“ nezakonito isplaćuje naknade radnicima za učešće na mitingu Aleksandra Vučića

Savez za Srbiju (SzS) traži smenu i zahteva krivičnu odgovornost menadžmenta fabrike “Prvi partizan” iz Užica zbog nezakonite odluke da se radnicima koji su išli na završni miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića isplati zarada u visini prosečne zarade u proteklih 12 meseci.

SzS ocenjuje da je rukovodstvo ove fabrike ozbiljno zloupotrebilo svoj položaj, nezakonito tumačilo Zakon o radu, na osnovu čega je doneta odluka da se radnicima koji su učestvovali u stranačkom skupu isplati neosnovana zarada. Ovo je konkretan dokaz zloupotrebe u političke svrhe koji jasno i nedvosmisleno dokazuje da su zaposleni u državnim firmama i administraciji organizovano dovođeni na stranačke mitinge vladajuće većine na šta SzS sve vreme upozorava.


Kako je kampanja “Budućnost Srbije” suštinski bila politička promocija jednog čoveka i vladajuće većine, zahtevamo i odgovornost ministra odbrane Aleksandra Vulina jer je „Prvi partizan“ u nadležnosti ovog ministarstva, kao i ministra rada Zorana Đorđevića jer dopušta zloupotrebu i manipulacije sa Zakonom o radu.


Odluka Izvršnog odbora fabrike “Prvi partizan” iz Užica:

 

Izvor: Savez za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: