Српски Покрет Двери - Лого
Search
Pritisci oko izbora direktora Medicinske škole u Požarevcu

Kao što je veći deo Srbije juče saznao, u Medicinskoj školi u Požarevcu pokušano je na nedozvoljene načine da se utiče na članove Školskog odbora, kako bi oni glasali za kandidatkinju koja nije član kolektiva, ali je član vladajuće stranke SNS.

Pritisci na članove Školskog odbora traju već neko vreme a kulminirali su ove nedelje.


Juče je pre sednice Školskog odbora održan i sastanak u opštini gde su bili prisutni direktori ustanova i sadašnji direktor Medicinske škole. Tom prilikom je saopšteno da sadašnji direktor škole mora da utiče na članove Školskog odbora kako bi svi oni glasali za kandidatkinju iz vladajuće stranke. Kako ne bi ništa prepustili slučaju, pojurili su da nađu telefone i adrese članova školskog odbora i vršili neverovatan pritisak na njih.


Rezultat toga je da je jedan od kandidata koji je i član kolektiva i koji je na nastavničkom veću dobio većinu, dobio 4 glasa na školskom odboru, dok je 3 glasa dobio kandidat iz SNS-a a koja se nastavničkom veću nije ni predstavila.


Za to vreme, jedan deo kolektiva okupio se ispred škole kako bi dao podršku svojim kolegama. Pretnje i ucene ne prestaju ni danas.​


Revizija, prosvetna inspekcija, ali i policija je ono sa čime su se danas suočili ljudi koji samo žele da rade svoj posao po zakonu i stručno…


Sve ovo što se dešavalo tokom izbora za mesto direktora Medicinske škole je odraz stanja u kome se ovo društvo nalazi.

 


OO Dveri Požarevac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: