Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Subotica: Nesposobna vlast – termalni bazen zatvoren za sezonu kupanja

Ove godine pre par dana se JP Park Palić na svom sajtu obratio građanima sa jednom rečenicom da termalni bazen neće raditi u sezoni 2019 godine.

Pre dve godine je kroz projekat koji je finansiralo Ministarstvo za turizam uloženo 12 miliona dinara na revitalizaciju termalnog bazena na Paliću. Pri toj revitalizaciji pored zamenjenih keramičkih pločica, sređivanja tuševa, izgrađena je i nadstrešnica kojoj je prevashodni cilj bio da se korišćenje termalnog bazena produži na vremenski period u predsezoni u maju i omogući korišćenje u podsezoni u hladnijim danima do kraja oktobra.


Treba naglasiti da je ispod nadstrešnice kompletno urađeno podno grejanje, a zatvaranje nadstrešnice je trebalo da bude završeno sa projektom s kliznim vratima koja bi se montirala u tim hladnijim danima. Prošle godine sa tako sređenim bazenom imali smo povećano korišćenje termalnog bazena od strane građana i turista, ali na žalost nije se ništa uradilo da se i korišćenje termalnog bazena omogući u dužem vremenskom periodu kako je to projektom i zamišljeno jer su odgovorni kalkulisali da ne ulažu u zatvaranje nadstrešnice.


Ove godine pre par dana se JP Park Palić na svom sajtu obratio građanima sa jednom rečenicom  da termalni bazen neće raditi u sezoni 2019 godine.


Na prostoru oko termalnog bazena izvođači radova za Akva park su smestili svoj materijal potreban za izvođenje radova. Izvođači su trebali ranije da misle o smeštaju materijala za Akva park i to predvide u organizaciji gradilišta, pa ako je bilo potrebno da iznajme neki skladišni prostor na Paliću a ne da zauzmu prostor termalnog bazena


Dveri Subotice smatraju da se ovako bahato ponašanje mora prekinuti. Kao da je izvođenje bilo kojih radova njihova lična prćija. Zar radovi koji se izvode na Akva Parku nisu u svojoj dinamici izvođenja predvideli sezonu kupanja na termalnom bazenu.


Da li su sredstva za podno grejanje ispod nadstrešnice bačena ? Da li ova vlast može nešto da uradi na korist građana kvalitetno i transparentno?


Termalni bazen treba da se otvori za sezonu kupanja 2019, a JP Park Palić da sa izvođačima nađe rešenje kako da se to uradi odnosno da se materijal lagerovan na prostoru termalnog bazena  što pre izmesti i sezona kupanja na termalnom bazenu otvori.


Ovo je još jedan od razloga da se bojkotuju izbori za savete mesnih zajednica jer sadašnja vlast pokazuje da ih građani mesne zajednice Palić ne interesuju i svi ostali građani Subotice i okoline koji koriste termalni bazen kako bi svoje zdravstveno stanje popravili.

 


Izvor: Grad Subotica


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: