Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ivan Kostić:  24 godine od genocida nad Srbima u Hrvatskoj na koji EU i dalje ćuti

Dok se cela Evropa bori protiv novih oblika fašizma i nacizma, zvanična Hrvatska uz učešće hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović veliča etničko čišćenje Srba u operaciji „Oluja“, uz sve dobro poznate simbole ustaške ideologije iz vremena NDH.

Više od 2000 ubijenih vojnika i nedužnih civila i preko 200.000 izbeglica nisu bili dovoljan razlog da zvaničnici Hrvatske i njihovi vojni zapovednici snose odgovornost za strašne posledice ove vojne operacije. „Oluja“ je imala sve elemente genocida, ali je međunarodna politička  javnost  uticala da Haški tribunal godinu dana nakon prvostepene presude, oslobodi generale Anta Gotovinu i Mladena Markača i da se oni kao heroji posle toga vrate u Hrvatsku.


Sve ovo što se desilo u Hrvatskoj 90-ih godina nije smetalo zvaničnicima Evropske unije da Hrvatska nedugo zatim postane njen član. Sa jedne strane se u zakonima EU zabranjuje promocija neofašističkih i neonacističkih ideologija, a sa druge strane se blagonaklono gleda na konstantnu ksenofobnu politiku skoro svih hrvatskih vlada u proteklih 30 godina. Danas zvanična Hrvatska uz pevača Tompsona (kome je inače zabranjeno da nastupa u mnogim država sveta) veliča hrvatske zločine nad srpskim civilima, baš po ugledu na režim Ante Pavelića iz Drugog svetskog rata.


Posle 24 godine položaj Srba u Hrvatskoj je i dalje veoma loš, a Vlada Srbije u proteklih sedam godina kroz našu zakonsku regulativu i bilateralne sporazume, ništa nije učinila da se naši sunarodnici koji i danas žive u Hrvatskoj zaštite i da pravda za zločine iz „Oluje“ bude zadovoljena.


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: