Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Aranđelovac: Potpredsednik opštine sam sebi namešta tendere

Nakon krajnje sumnjivih subvencija za maline koje je sam sebi dodelio, na površinu je isplivala nova afera potpredsednika opštine Aranđelovac Miladina Jakovljevića. Naime, veterinarska stanica „Lajka Vet“ d.o.o. čiji je zastupnik njegova supruga „pobedila“ je na tenderu koji je raspisala opština Aranđelovac, a radi o “Uslugama obeležavanja, evidentiranja, kastracije i sterilizacije pasa”. Na ovom tenderu pomenuta veterinarska stanica bila je i jedini ponuđač.

Kao što se može  videti iz priloženih dokumenata, veterinarska ambulanta Nine Jakovljević, supruge Miladina Jakovljevića, „pobedila“ je na tenderu i dobila osamsto trideset tri hiljade dinara. O ovom tenderu nije  obaveštena niti jedna gradska veterinarska stanica, a tender je  bio oglašen samo na sajtu opštine Aranđelovac.


Ono što posebno upada u oči je da je ova veterinarska stanica osnovana samo par meseci pre raspisivanja ovog tendera, tačnije 03.08.2018. godine. Još je čudnije da Miladin Jakovljević radi i u veterinarskoj stanici “Vetedera” koja je u vlasništvu njegovog oca, ali pošto za nju ceo grad zna bilo bi isuviše očigledno da ona pobedi na tenderu,  te on osniva novu i to na ime i prezime svoje supruge. Inače, pomenuta Nina Jakovljević je i sekretar Udruženja malinara u Aranđelovcu, preko kojeg je potpredsednik opštine Miladin Jakovljević dobio subvencije za maline, za sistem „kap po kap“, a do njegovog malinjaka je doveden i priključak za gradsku vodu, da bi se danas na tom mestu nalazio samo korov.


Podsećamo i da se Miladin Jakovljević itekako „naplatio“ od kada je pre 20-ak godina došao u Aranđelovac. Na funkciji je potpredsednika opštine, njegov otac je dobio stan namenjen državnom veterinaru u Darosavi iako se sada privatno bavi istim poslom, a stan je zadržao, majka je direktor Osnovne škole, a supruga sekretar Udruženja malinara.


Zbog svega navedenog zahtevamo neopozivu ostavku Miladina Jakovljevića na mesto potpredsednika opštine Aranđelovac, kao i uključivanja policije i tužilaštva u ispitivanje navedenih korupcionaških afera.



OO Dveri Aranđelovac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: