Српски Покрет Двери - Лого
Search
Podrška studentima koji blokiraju beogradski Rektorat

Omladina Saveza za Srbiju u Nišu se skupila danas ispred zgrade Univerziteta u Banovini kako bi pružili podršku svojim vršnjacima, studentima koji u Beogradu već nedelju dana protestvuju blokirajući rektorat i zahtevajući stav Rektorata o plagiranom doktoratu ministra Siniše Malog.

– Danas smo se skupili ovde kako bi pružili podršku našim vršnjacima u Beogradu, koji već nedelju dana zahtevaju smenu ministra Stefanovića zbog lažne diplome i plagiranog doktorata. Smatramo da osuda lažnih diploma mora doći od svih iz akademske zajednice, pa i niških profesora. Zahteva se da se slučaj lažnih diploma ispita do kraja jer takve afere utiču na ugled cele akademske zajednice. Niš je univerzitetski grad koji ima dugu istoriju kvalitetnih profesora i fakulteta pa očekujemo da će podrška studentima doći iz sa niškog  Univerziteta- smatra Radovan Čejović, koordinator omladine Stranke slobode i pravde.


– Akademska zajednica je vitalni deo svakog društva, ona podučava mlade generacije, čuva i unapređuje znanje, ponaša se časno, daje primer, vodi društvo napred u naučnom, profesionalnom, ali i moralnom smislu. Akademska zajednica, profesori i studenti, su savest društva i oni ne smeju da ćute! Podsećamo Univerzitetske profesore da je njihova dužnost da javno osude falsifikovanje diploma i doktorata i zaustave ovaj sunovrat morala, znanja i poštenja i da javno podrže studentsku blokadu Rektorata u Beogradu. Zaštitite znanje, znanje je moć-  navodi koordinatorka omladine Dveri u Nišu, Nađa Stošić.


– Pozivamo rektorku Ivanku Popović da uputi pisanu preporuku premijerki Srbije, Ani Brnabić, da smeni ministra finansija, Sinišu Malog. Puna podrška studentima koji su blokirali rad Rektorata u Beogradu- poziva poverenik omladine DS Miljan Marjanović.



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: