Српски Покрет Двери - Лого
Search

Потпредседник Двери, Југослав Кипријановић одржао је КЗН испред Привредног суда у Београду где је говорио о случају крађе финансијске и медијске имовине Српског покрета Двери од стране бивших функционера Двери и изостанку реакција државних органа.

„После скоро месец дана од како смо поднели све могуће пријаве, до дана данашњег немамо ниједну озбиљнију реакцију надлежних органа на пљачку имовине Двери која је у току и која је, по нашем уверењу, организована од стране овог режима са циљем да се онемогући рад Двери. Намерно сам дошао испред Привредног суда јер и поред наших захтева суд није донео одлуку о блокади рачуна фирме која нас је опљачкала до завршетка парничног поступка, што је иначе пракса у оваквим случајевима.“ – рекао је Кипријановић.

Он је истакао да се Привредни суд понаша као да је ово спор између два привредна субјекта и да се прогласио ненадлежним. „Овде је реч о средствима грађана Србије која се из буџета додељују за функционисање једне парламентарне странке. Дакле није реч о спору некаквих предузећа, већ о организованој пљачки средстава. Ми смо се обратили и МУПу, и Вишем тужилаштву, и Високом савету судства, и Државном већу тужилаштва и Народној банци Србије. За сада смо добили само стидљив допис министарства да ће они обавестити одељење које би тиме требало да се бави.“ – рекао је потпредседник Двери.

Кипријановић је додао да су поред средстава са рачуна, опљачкани и интернет ресурси Двери тј. да руководство двери не контролише раније званичне налоге на овој друштвеној мрежи.

„И овај случај је пријављен али немамо реакцију од Тужилаштва за високотехнолошки криминал, па чак ни то да су примили нашу тужбу.“ – рекао је Кипријановић.

Потпредседник Двери је рекао да му је јасно да иза свега овога стоји режим, да је ово систематски напад и да ће морати да предузму другачије мере да заштите своје интересе и функционисање, те да ће се обратити и међународним институцијама.

 

Инфо служба Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: