Српски Покрет Двери - Лого
Search

За Сајам књига у Београду појавила се нова, пета књига председника Српског покрета Двери, под насловом: „Где бежите“, у издању пиротске издавачке куће „ПИ-ПРЕС“, на чијем штанду се књига може наћи на Сајму књига. У питању су скупштински говори народног посланика Бошка Обрадовића у периоду 2016-2018.

Бошко Обрадовић ће разговарати са читаоцима и потписивати своје књиге на штанду „ПИ-ПРЕС“-а у првом прстену у хали 1 на Сајму књига у уторак од 14-16, петак од 16-18 и суботу од 12-14 часова.

У наставку доносимо уводну реч уредника овог издања Зорана Павловића.

У овој књизи нашли су се одабрани скупштински говори шефа Посланичке групе Српског покрета Двери Бошка Обрадовића у периоду 2016-2018. година. За ове две и по године, пре него што је опозиција крајем 2018. ступила у бојкот скупштинских заседања због одсуства нормалне, демократске парламентарне дебате, Бошко Обрадовић био је народни посланик са највећим бројем скупштинских наступа у опозиционим редовима.

У овом избору нашли су се говори из начелних расправа у пленуму и један говор са скупштинског одбора који је привукао велику пажњу јавности у земљи и региону. Заступљене су најважније политичке теме из овог периода: контраекспозеи поводом избора председника Скупштине, две Владе и једног министра, критике поводом усвајања буџета, расправе о правосуђу, економији, пољопривреди, образовању, демографским и биоетичким темама, али и ММФ-у, страним инвеститорима, независним телима, медијима, НАТО…

Овде нису могле бити заступљене бројне реплике, посланичка питања, расправе у начелу и по амандманима, које дају посебну драж скупштинским надметањима. Надамо се да ће све то бити предмет неке следеће књиге.

За ово кратко време, у свом првом посланичком мандату, актуелни председник Српског покрета Двери привукао је пажњу јавности управо својим аргументованим и уверљивим скупштинским наступима. Текст не може у потпуности да дочара комплетан утисак ових говора са скупштинских ТВ преноса, али представља одличан документ о раду Посланичке групе Двери и њеног шефа.

До неке другачије политичке ситуације у Србији, у којој ће бити нормализован рад парламента и дозвољена права скупштинска дебата без искључивања микрофона и избацивања са седница политичких противника из опозиције, остају нам ови скупштински говори као подсетник да нема добре власти без добре опозиције.

Одабране скупштинске беседе Бошка Обрадовића пренете су верно како су изговорене Народној скупштини, са минималним лекторским интервенцијама. Наслови беседа су дело уредника.

 

Зоран Павловић, уредник

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: