Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пре извесног времена, нашем општинском одбору у Земуну, обратила се забринута предузетница (чије име нећемо спомињати) са ове општине, не би ли јавности пренели конкретан проблем који има са комуналним инспекторима, као и многи други суграђани ове београдске општине.

Борбу против бахатости од стране појединих комуналних инспектора, полицајаца и режима, који им омогућава и поспешује такво понашање, водићемо до самог краја, а на том путу, пренећемо писмо предузетнице из Земуна у целости, чиме ћемо њен проблем и проблем ових људи изнети у јавност, уз очекивање да нам и сви други, који имају сличне проблеме или неке друге, са овим режимом и системом, слободно доставе информације о истим, не били их употребили за лакше обрачунавање са Српском напредном странком:

“Поштовани, скрећем Вам пажњу на нешто што се данас дешавало у Првомајској улици у Земуну. Два комунална инспектора општине Земун, фотографисали су  редом рекламе (светлеће и обичне), на локалима у овој улици. Власнике ових локала су упозоравали, да имају рок до понедељка, да скину рекламе са својих радњи, јер нису у складу са новом одлуком о оглашавању, донету 02.08.2019. године. На питање: о каквој се одлуци ради?- одговор је био, да они за сада “добронамерно” упозоравају, а да ће од понедељка, ако исте не уклонимо, писати и прекршајне пријаве, покретати судске поступке и наплаћивати казне у распону од 60.000 динара  па навише, у зависности од величине и броја реклама. Међу власницима радњи у овој улици завладао је немир и стах, јер се боје да је у питању вид застрашивања и да ће се одлука спроводити селективно. Шта ће бити са рекламама великих фирми, као што су VIP, TELENOR, MAXI, MATIJEVIĆ, великим бројем кладионица, као и са одборима СНС-а, који такође имају исте рекламе? На питање постављено инспректорки,  да ли забрана оглашавања, односно било каквих реклама, а у складу са одлуком скупштине града, важи и за рекламе СНС-а на њиховим просторијама, које су иначе много веће од било које рекламе, већине локала у овој улици, као одговор добила сам то, да ми и они нисмо исто. На ту констатацију, упозорила сам инспекторку, да је то што она изговара: ДИСКРИМИНАЦИЈА грађана, јер бар по Уставу ове државе, ми нисмо класно друштво, већ смо сви једнаки пред законом. Такође сам јој напоменула, да за разлику од њихових реклама, које не нуде ништа осим магле, ми се са тим рекламама боримо да постанемо видљиви на тржишту и да свако у складу са својом делатношћу покушава да подржи домаћу производњу. Одговор надлежних инспектора је био, да је боље да се потрудимо да у наредних пар дана урадимо како нам је наложено, а да ћемо касније моћи да поднесемо захтев за израду техничког пројекта, добијање сагласности за касније постављање тих истих реклама, али наравно много скупљих и вероватно од лиценциране фирме, која се једина појавила на тендеру, по већ испробаном шаблону.

Већина нас предузетника, који дуги низ година ради, некада смо били у обавези да истакнемо фирмарину и да ако то не урадимо, могли бисмо бити и новчано кажњени,  а некада је то могло ићи и до блокаде пословних рачуна, због неистицања или неплаћања исте, а данас, они покушавају да нас казне због истицања тих реклама.

Године 2015. десила се иста истуација, коју је тада испратила телевизија Б92, а  лист Данас, ни тада није добио одговор у градској управи: зашто се рекламе морају уклонити?

Ја сам данас, револтирана, позвала градску управу и добила информацију од познаника, чије име не желим да помињем, због могућих негативних последица, да је у питању акција, спроведена на нивоу града, да је то још једна велика пљачка грађана, а са циљем да се напуни градски буџет и то у режији вечитог заменика.

На моје питање,  да ли ће од понедељка и великим, малопре поменутим фирмама, писати прекршајне пријаве и покретати судске поступке против истих, уколико не поступе по налогу, добијени одговор био је: “ми, као и ви, продајемо, па коме продамо продамо, а коме не, не.”

И за крај, апелујем на све надлежне организације, удружене предузетнике, опозиционе странке (али праве), којима је заиста стало до грађана, који су нажалост остали у овој земљи и који се боре за своју егзистенцију, да се укључе и помогну нам, да се не нађемо у ситуацији, у којој би се појавила једна једина фирма која има лиценцу и која се једина јавила на тендер, а блиска је власти, заменицима, министрима, браћи, кумовима, итд… и која ће нам исте наплаћивати по баснословним ценама.

У нади да нећемо проћи као станари Херцеговачке, станари Бристола, станари којима извршитељи прете избацивањем из домова,

С поштовањем,

Ваша суграђанка.”

 

ОО ДВЕРИ ЗЕМУН

 

[ngg src=“galleries“ ids=“15″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: