Српски Покрет Двери - Лого
Search

Министарство унутрашњих послова поднело је захтев за покретање прекршајног поступка против народног посланика и председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића због прекршаја из члана 22 став 1 тачка 2 Закона о јавном окупљању. Бошко Обрадовић се терети за организацију протестне шетње градским улицама града Београда тога дана, са местом завршетка које није наведено у пријави скупа. Подносилац пријаве је полицијски службеник потпоручник полиције Милосав Стиковић, који као сведоке предлаже полицијске службенике Одељења за јавни ред и мир Полицијске управе за град Београд Бојана Бјелчевића и Сашу Перендића. 

У име потписника „Споразума са народом“, Бошко Обрадовић, у априлу месецу председавајући Савеза за Србију, био је овлашћена особа испред организатора протеста који је одржан испред Народне скупштине 13. априла ове године. Као организатори скупа потписани су и други лидери опозиције. Интересантно је да начелник МУП подноси овај захтев за прекршајни поступак тек 14. августа ове године, дакле, четири месеца после одржаног протеста, а да Прекршајни суд у Београду покреће поступак саслушања осумњиченог Бошка Обрадовића 16. октобра.

У „Чињеничном опису прекршаја“, који потписује мајор полиције Раде Благојевић, МУП детаљно описује и где су се окупљали лидери опозиције са својим присталицама (Бошко Обрадовић на Савском тргу, Вук Јеремић код Теразијске чесме, „Не давимо Београд“ код Београђанке…), затим ко је све говорио на митингу, а посебно истиче да се у протестној шетњи скандирало „Вучићу, лопове“…

Српски покрет Двери поздравља активности МУП-а у правцу даљих притисака и прогона политичких противника власти јер све то води ка бржем и коначном урушавању овог ненормалног политичког система у коме живимо, а у коме су и БИА и МУП у потпуности стављени у функцију владајућег режима, односно праћења и прогона политичких неистомишљеника. Свему томе ускоро ће доћи крај и сви у државном апарату који у томе противзаконито учествују мораће за то и да одговарају.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: