Још један удар на Двери наставља се кроз политички процес у коме је Борко Пушкић председник ИО Покрета окривљен за наводно ометање изборног процеса у Лучанима на дан локалних избора у тој општини.

               У четвртак,  по завршетку саслушања, које је у ивањичком Основном суду трајало четири сата, Пушкић је изјавио да је у питању  класичан политички монтиран процес који има за циљ да застраши истакнуте функционере СЗС а пре свега најистакнутијег дела опозиције Двери.

               Тужилаштво које је посегло за политичким фалсификовањем поступка је доведено у мат позицију и сатерано у ћошак, посебно после саслушања сведока Данијеле Луковић која је тога дана пет пута мењала исказ, иначе, сведок је члан СНС-а и одборник те странке. Други сведок неће моћи бити саслушан  јер је грешком суда и тужилаштва био присутан у судници док је Данијела Луковић давала исказ.

               Преостала два сведока, предложени од стране тужилаштва су активисти СНС-а из Панчева који су на дан избора дошли у Лучане да шире страх и биће саслушани на наредном рочишту. Саслушање ова два сведока се са радошћу исчекује, како наводи бранилац Пушкића, адвокат Владимир Тодорић. Суд је одбио предлог Пушкићевог браниоца да буде саслушана бивши државни секретар МУП-а Дијана Хркаловић, за коју се зна да је управо водила читав поступак избора и хапшења и да је читава полицијска акција незаконита јер је Законом о полицији забрањено да се државни секретар МУП-а меша у рад полиције.

               Поред првооптуженог Пушкића, у овом политичком суђењу, оптужени су и Урош Савић, члан ГО Двери и Лазар Ђуровић, члан Председништва Народне странке. Браниоци оптужених, адвокати Владимир Тодорић и Боривоје Боровић сложили су се да овај поступак представља покушај политичке борбе, заснован на неистини и јефтином блефирању доказима, што је  Тужилаштво и показало кроз немуште исказе и дифузне приче наводно оштећених сведока. Тужилаштво понуђеним доказима није показало одређени ниво тежине и озбиљности да би исти били разматрани пред судом.

               Одбрана је ефектно доказала да оптужени нису извршили кривично дело које им се ставља на терет и изразила очекивања да ће бити донета ослобађајућа пресуда. Поступак је само израз немоћи највећег политичког противника оптужених.