Српски Покрет Двери - Лого
Search

Након јучерашње честитке „Срећан дан Санџака“ коју је Бошњачко национално веће упутило грађанима Рашке области путем билборда у више градова Србије и Црне Горе, Српски покрет Двери – Рашки управни округ, изражава своје противљење овом провокативном чину који нарушава Устав Србије и важеће државно устројство.

Александар Вучић је прешао пут од претњи да ће убијати 100 муслимана за једног Србина до прослављања тзв. Дана Санџака о државном трошку. Како другачије разумети да се уз помоћ новца пореских обвезника Србије финансира спорна честитка некаквог „Дана Санџака“?

Српски покрет Двери подсећа јавност да Србија више није под турском окупацијом и да никакав „санџак“ као османска окупациона територијална целина више не постоји у Србији. Према територијалној подели Србије постоји само Рашки управни округ.

Веома смо узнемирени и забринути и за будућност Рашке овласти под овом влашћу. Они који славе Мурата и Аћиф ефендију, који мењају име школе „Свети Сава“ у Новом Пазару, они који су спремни да предају делове наше државне територије на Косову и Метохији зарад опстанка на власти – сада су спонзори и новог сепаратизма на просторима Рашке области, древне и старе Србије, колевке наше духовности и државности.

Све ово не би било могуће без сагласности владајућег режима СНС и СПС и зато одговорност приписујемо њима.  

Инфо служба Двери

Фото: новости.рс

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: