Српски Покрет Двери - Лого
Search

Народни посланици Двери осврнули су се на данашњој конференцији за медије на Предлог буџета за 2020. годину и истакли да је ово предлог буџета за сигурне гласаче Српске напредне странке.

      Лидер Двери, Бошко Обрадовић истакао је да је улагање у повећавање плата и пензија у ствари улагање у све оне који су, преко привремено повремених послова и на друге начине, запослени преко владајуће странке. „Све то је на уштрб приватног сектора који не може да прати такав раст плата у јавном сектору због чега многи напуштају ову земљу.“ – рекао је он и истакао да је друго важно питање, питање капиталних инвестиција које већ годинама СНС-у служе за исисавање пара из буџета преко корупције и намештених тендера.

„Добар део оног што у буџету видите као капиталне инвестиције прелиће се фирмама блиским владајућим странкама“ – рекао је Обрадовић.

      Председник Двери је указао и на наставак погубног субвенционисања страних компанија и недостатак субвенционисања домаћих предузећа. „А рупе које настају оваквом економском политиком крпе се на рачун грађана повећавањем такси, цена струје, претплате за РТС и слично“ – рекао је Обрадовић.

По њему наставља се и подршка страним банкама на уштрб домаћих, а указао је и на недостатак улагања у културу и пољопривреду за коју је рекао да због оваквих пројекција буџета годинама уназад, СНС пољопривредницима дугује милијарде динара.

Обрадовић се осврнуо и на актуелну скупштинску расправу о Предлогу буџета и истакао да сада када опозиција већ годину дана бојкотује Народну скупштину сада власт дозвољава да буџет буде једина тачка дневног реда и да нема лажних амандмана. „А када би се опозиција вратила у Скупштину и они би све вратили на старо“ – сматра он.

      Он се на крају осврнуо и на званичног предлагача буџета тј. министра финансија Синишу Малог и рекао да више није тема то што Синиша Мали није поднео оставку када је утврђено да је његов докторат плагијат, већ је сада тема зашто га Вучић толико штити. „А сви знамо да су Андреј Вучић и Предраг Мали два најбоља друга“ – рекао је Обрадовић и додао да би ова власт требала да се угледа на примере из Немачке, на коју се иначе често позива.

„Имамо пример када је министар одбране у Немачкој, Карл Теодор цу Гутенберг морао експресно да поднесе оставку када је утврђено да је његова докторска дисертација плагијат и није му помогла подршка Ангеле Меркел. Он је морао да поднесе оставку и да плати одређени новац у хуманитарне сврхе. Е па господо напредњаци кад толико волите све што ради Ангела Меркел немојте примењивати само њену мигрантску политику, применити и овај пример“ – рекао је он.

 

[ngg src=“galleries“ ids=“44″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: