Српски Покрет Двери - Лого
Search

У уторак 26. новембра у организацији Савеза за Србију Ниш у Месној канцеларији „Моша Пијаде“ у нишкој општини  Пантелеј одржана је трибина под називом „Ниш – заробљени град – зато БОЈКОТ“.

На тему бојкота предстојећих избора Нишлијама су се у препуној сали обратили проф. др Тамара Миленковић Керковић, у име СП Двери, представник Народне странке Драган Стојадиновић, председник нишког ДС Миодраг Станковић, представник ССП Александар Живадиновић као и представник Државотворног покрета Слободан Аџић. Била је ово прва трибина у затвореном простору за коју је нишки СзС добио сагласност СНС власти и то у истој месној канцеларији у којој је протекле недеље одржана оснивачка скупштина „Српске деснице“.

На почетку трибине владало је велико интересовање Нишлија за потписивање петиције на штанду СП Двери за ослобађање из кућног притвора узбуњивача Александра Обрадовића који је открио аферу „Крушик“, највећу корупционашку аферу у врху власти на коју СНС нема одговор.

Лидери  и представници нишког Савеза за Србију као и Државотворног покрета су у својим обраћањима показали да је Ниш под влашћу СНС-а заробљени град са заробљеним медијима, са неспособном локалном влашћу која је марионета у рукама централе СНС-а у Београду а да једини начин борбе за слободне и фер изборе са слободним медијима представља БОЈКОТ лажних избора.

Потпредседница СП Двери, проф. Тамара Миленковић Керковић истакла је у обраћању својим суграђанима,  да је бојкот избора једин могући начин борбе против ненормалног система, који је заробио државу и њене институције и у коме је све искренуто као у огледалу. У Србији су институције Уместо чувара од корупције, кварења и труљења постале чувари корупције. То важи како за правосуђе, тако и за друге облике власти а најпогубнија последица корупције која уништава будућност земље је корупција система високог образовања.

Плагирани докторати, сумњиво и на брзину завршене основне студије представника највиших органа власти, инфлација научних и академских звања су дијагноза метастазе у којој се налазе институције и образовања, и здравства и правосуђа као стубова друштвене заједнице. Псеудоелите овако формиране изузетно су опасне за будућност српског друштва, истакла је проф. Тамара Керковић. Лажни доктори наука, разне Синише и Небојше налазе се на челу два најзначајнија министарства – финансија, полиције, па о државним парама и о реду и спровођењу закона у земљи брину двојица плагијатора.  СНС је довео „козу да чува купус“. Систем контроле и обезбеђења квалитета у високом образовању је окупиран од стране партијских послушника са приватних факултета који су у интересно подређени партијској СНС власти.

Проф. Керковић је такође истакла да држава није приватна магаза једне странке да би плагирани докторат министара и њихови „предузетни“ очеви могли да тргују предузећима у приватизацији и оружјем јер државу и њене службенике плаћају сви грађани Србије. Бојкот је, истакла је потпредседница СП ДВери, улог  у политичку будућност Србије, јер ће странке у бојкоту јасно грађанима да покажу да им није стало до посланичких и одборничких места и уских партијских интереса већ да је добро грађана њихов интерес и циљ. Бојкот ће јасно раздвојити оне странке и политичаре који се боре за добро народа и државе од оних који брину само о себи самима. Промена читавог система чије су срце саме корупција и партократија може бити извршена само бојкотом  лажних избора, истакла је проф. Керковић.

Након обраћања представника СзС и Државотворног покрета уследила је занимљива дискусија у којој су говорници одговорали на питања Нишлија.

Нишлије разумеју идеју бојкота и залажу се за већу активност СзС у његовом промовисању.

Градска организација Српског покрета Двери у Нишу

 

Видео: Youtube Српски покрет Двери Ниш

[ngg src=“galleries“ ids=“46″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: