Српски Покрет Двери - Лого
Search

На КЗН поводом напада у Брзом Броду, проф. Др Тамара Миленковић Керковић истакла је да се не обраћа само као потпредседник Двери већ пре свега као жена, као мајка, као професор универзитета и као нишлијка која види да је град Ниш окован насиљем. Преносимо њену изјаву:

Насиље у Нишу је производ спреге корупције и криминала у врху власти СНС и у полицији која насиље охрабрује тако што приводи жртве а толерише насилнике и нападаче. Напад на мене и чланове Двери у нишком насељу Брзи Брод од стране насилника који су се представљали као власт и још више реакција полиције која је нападаче пустила а нас више сати задржала, као и директни телефонски разговор једног од нападача са начелником у општини Медијана и слање насилнику документа са пријавом наше акције, то јасно доказују. То су јасно доказале фотографије нападача са градоначелником, са повереником СНС и са председником општине Медијана јасно доказују да је акција противуставног спречавања акције и насиље над Дверима у вршењу политичких активности била синхронизована акција.

  1. Истичемо одавде да власт оличена у СНС крши устав, и онемогућава уставом и законом загарантована права

„Ко свесним  кршењем закона или на други противправан начин спречи или омета политичко деловање грађана и њихових политичких удружења казниће се новчаном казном или затвором до две године“ чл. 152. КЗ

У стању потпуног медијског мрака у Нишу, у стању непрекинутог насиља које власт спроводи над СП Двери, ми разговарамо са народом дикректно. Наставићемо то да чинимо, не само у Брзом Броду, у насељу са изванредним српским домаћинима, са опозиционим потенцијалом и изузетном солидарношћу, који никада нису подржавали актуелни режим. Двери ће бити уз те људе, охрабрујемо их да нам се придруже. Двери ће у сваком нишком насељу разговарати са народом.

Поручујемо власти да престане да крши Устав. Нас сигурно неће моћи да спрече да делујемо у складу са Уставом и да народу говоримо истинуДолази истина у Србију. Двери долазе. И сви то знају.

  1. Нишкој полицији поручујемо да делује у складу са законом и овлашћењима. Незаконит прекид легалне акције од стране полиције, заштита насилника, вишесатно задржавање потпредседнице Двери и универзитетског професора, заједно са језгром ГрО СП Двери у полицијској станици – срамота је и то је недопустиво.

Ви сте жртве насилничког понашања малтретирали уместо да нас заштитите. Веза полицајаца са насилницима била је очигледна, нису легитимисани као ми, пуштени након десет минута, толерисане су њихове претње члановима Двери у и у самој  полицијској станици .

То је слика режима данас у Србији. Криминалце славе презиру јунаке.

Полиција је народна. Плаћа се новцем свих грађана.

Црна бројка криминала у Нишу је страшна. Горе аутомобили, убија се испред своје куће супруг инспекторке МУП-а, нарко-картели цветају, нишка полиција хапси малолетнике и професоре универзитета, а незаконито пензионисани инспектор Благотић ни са судском пресудом се не прима натраг на посао у полицију. То је срамно.

Престаните да будете симбол бешчашћа режима. Будите брана овом напаћеном и изданом народу. Свему ће доћи крај.

  1. Карађорђе је говорио – чујте Турци – а ми кажемо

Слушај, градоначелниче!

Ово град више није. Упропастио си га. Не покушавај да спречиш Српски покрет Двери да говори истину. Никакви криминални кругови и фаланге јефтино купљених батинаша неће нас спречити да са народом вратимо Србију у уставни законски поредак!

Ви сте срамота овога града.

Овде је г. Благотић. Можемо много да говоримо о онима који часно раде. Хоћете ли све у кућни притвор да нас ставите, све који се дрзнемо да кажемо истину? Неће моћи.

Само пробајте.

Забранили сте трибину коју смо најавили.

Свесно сте одбацили нашу пријаву да имамо акцију, да би нас малтретирали ваши плаћени батинаши и парамилиција коју сте створили .

То је јадно.

Доћи ће крај овом ужасу.

Власт је рубикон прешла.

Питања градским челницима Ниша:

Питање за градоначелника Дарка Булатовића – у ком граду у цивилизованом свету се приводи због тога што је нападнут професор универзитета и високи функционер парламентарне странке, а да градоначелник не позове и пита о чему се ради?

Питање за начелницу округа гђу Драгану Сотировски – као некадашњи новинар и као декларативни промотер заштите жена од насиља да ли сте нашли за сходно да позовете мене и питате како сам после свега?

Питање за повереника СНС-а Звездана Јовановића – какве су везе врха нишког СНС-а са насилницима из Брзог Брода, у који нико, па ни СНС, по вашим речима не сме да приђе?

Питање за председника општине Медијана Небојшу Коцића – с ким је разговарао један од насилника из Брзог Брода и ко му је у току акције Двери послао на мобилни телефон електронску верзију решења о захтеву за закуп јавног простора у Брзом Броду? Да ли је он запослен у општини Медијана и у чије име са чачанском фирмом поставља мобилијаре у граду за општину Медијана?

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: