Ни један медиј у Србији није смео да објави да обрачун унутар СНС скоро два милиона грађана држи као таоце. Најважнија институција у Војводини је блокирана, и то је још један доказ блокаде институција у којој СНС има апсолутну већину.

     Наиме, услед сукоба две струје, блокиран је ребаланс покрајинског буџета још од септембра и касни усвајање покрајинског буџета за 2020. Тиме је заустављено на стотине инвестиција, трансфера и директно је погођено на стотине хиљада грађана Војводине, који су сваким даном све сиромашнији.

Обрачун два клана тиња већ дуго, али кулминирао је у септембру када је клан Милоша Вучевића преко председника Скупштине Војводине блокирао предлог ребаланса Владе Игора Мировића.

Уместо да поднесе оставку, Мировић је наставио да се обрачунава са грађанима Војводине и зауставио је живот у Војводини.

Републички буџет је већ усвојен, а покрајински касни и биће тек у последњим данима децембра, што је недопустиво. Игор Мировић мора да поднесе оставку и ослободи недужне таоце, грађане Војводине.