Српски Покрет Двери - Лого
Search

Иако је Државна Ревизорска институција замерила ЈКП „Зеленило“ у Новом Саду да је 2017. године имала на десетине запослених без законског основа, оно и даље планира да запошљава раднике по уговору на одређено време.

Директору Милошу Егићу (дипл. ецц. Универзитетa „Браћа Карић“) није сметало да, док запошљава велики број радника на одређено време, као технолошки вишак прогласи 16 стално запослених радника, односно да новом систематизацијом укине њихова радна места. Радници који су тужили „Зеленило“ су добили првостепену пресуду да се врате на посао.

А за то време, Владина Комисија за давање сагласности за запошљавање у јавним и државним предузећима, одобрава нова запошљавања, око 60 радника на одређено време (више од 10% изнад дозвољеног процента). Све ово указује да се ради о искључиво партијском запошљавању. 

Радници на одређено време су уцењена будућа гласачка машинерија СНС-a, која на предстојећим нерегуларним изборима, које опозиција, окупљена око СЗС-а, не признаје, треба да буде главни адут СНС-а да на њима оствари победу. 

Срамно изигравање закона, својих предизборних обећања, шиканирање и отпуштање „неподобних“ радника, који не припадају гласачкој машинерији СНС-а, показује каква је власт у Новом Саду и какву ће улогу „у гласању за посао“ одиграти партијски кадрови на челу тих предузећа. 

Зато, на овакве изборе не треба изаћи. 

Информативна служба Српског Покрета Двери, Нови Сад

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: