ГрО Двери Чачак је 17. децембра кренуо у кампању прикупљања потписа за Петицију против мигрантске политике локалних власти, која за циљ има да доведе до укидања одлуке скупштине општине Чачак о усвајању Локалног акционог плана за унапређење положаја миграната y потреби са посебним статусом.

Проактивна политика ГрО Двери на локалу, и избор теме је довео до јако доброг одазива грађана да буду потписници поменуте петиције. Препозната је још једна подвала власти и покушај да на перфидан начин еутаназирају јавност, спремајући је за много гора сценарија.

Писци тих сценарија су предвидели откуп напуштених сеоских домаћинстава, из буџетских средстава, и доделу, такозваним мигрантима а у пракси копонизаторима. Ту су и start up бесповратне и кредитне линије за покретање сопствених бизниса, наравно у знатно већим износима и под повољнијим условима него што важи за грађане Србије.

O бестидности власти и њеним поступцима је понекад излишно говорити, али тема мигранта, читај колонизатора, нема тај луксуз. Зато и кампању водимо под слоганом Потпис за сигурну будућност Ваше деце!

Иако на удару појединих душебрижника, стојимо поносно, и са ингнорацијом одбацујемо оптужбе да то тобоже није хуман чин. Наша спремност да се сваком невољнику нађемо у помоћи је неупитна. Обавеза као хришћана уједно, али ако она искључује опрез и логику онда је то немање памети, и одговорности за своје потомке.

Бранећи Чачак, бранимо Србију! До победе Саборци!

Градска организација Двери у Чачку