Делегација Српског покрета Двери, коју си чинили Бошко Обрадовић, председник Двери и Драгана Трифковић, интернационални секретар Двери и члан Председништва Двери задужен за спољне послове, боравила је данас у радној посети немачком Бундестагу. Представници Двери састали су се са више посланика Алтернативе за Немачку, као и са Тином Крупалом, недавно изабраним другим ко-председником највеће опозиционе политичке организације у Немачкој.

    Радни дан је почео сусретом са послаником Валдемаром Хердтом, чланом Комитета за спољне послове немачког парламента, који је госте из Србије упознао о раду Комисије за праћење угрожених људских права хришћана у свету данас. Затим се делегација Двери састала са послаником Стефаном Којтером, чланом скупштинског комитета за финансије, са којим се разговарало о економским питањима. На радном ручку Бошко Обрадовић и Драгана Трифковић имали су прилику да разговарају са посланицима др Робијем Шлундом, председником парламентарне групе Бундестага за немачко-руску сарадњу, Петр Бистроном, чланом Комитета за спољне послове Бундестага и Армином-Паулом Хампелом, шефом спољно-политичког одбора Алтернативе за Немачку. Била је то прилика да делегација Двери узврати посету Хампелу који је недавно био гост Двери у Београду, као и да му се захвали на ставовима које је изнео да Алтернатива за Немачку не признаје независно Косово и критикује бомбардовање Србије 1999. године.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сл.1 – Делегација Двери са послаником Бундестага Валдемаром Хердтом
Сл.2 – На радном ручку са посланицима Алтернативе за Немачку др Робијем Шлундом, Армином Паулом Хампелом, г-ђом Хампел и Петр Бистроном (са десна на лево)

На крају радне посете представници Двери присуствовали су гласању у Бундестагу и завршници овогодишњег заседања немачког парламента. Овим поводом Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Била је ово веома успешна радна посета колегама парламентарцима немачког Бундестага. Већ неколико годинама имамо добру сарадњу са Алтернативом за Немачку, а посебно са њеним ко-председником проф. др Јергом Мојтеном, послаником Европског парламента. Данас смо имали прилику да упознамо и недавно изабраног другог ко-председника Алтернативе Тина Крупалу, као и скупштински рад њихове фракције у Бундестагу. Са највећом немачком опозиционом групацијом нас везују бројне теме, а пре свега: хришћанско наслеђе Европе, породичне вредности и решавање мигрантске кризе. Европа је дефинитивно наш хришћански породични дом о коме вреди заједнички бринути у сложеним изазовима мигрантске кризе. Све су ово теме о којима ћемо наставити разговоре не само са Алтернативом за Немачку већ и са другим европским колегама из конзервативних политичких опција са којима делимо многа слична размишљања, без обзира што се не слажемо око свих тема.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сл.3 – Са новим ко-председником Алтернативе за Немачку Тином Крупалом
Сл.4 – Бошко Обрадовић и Драгана Трифковић у Бундестагу са послаником Стефаном Којтером

Највећи утисак носим са самог скупштинског заседања коме сам присуствовао у делу сале предвиђеном за госте, и то када су на дневном реду били предлози опозиције о којима се расправљало и затим гласало. Управо је на дневном реду био предлог Алтернативе за Немачку о заштити националног суверенитета у вези са 5Г мрежом. Овако нешто је у Србији апсолутно немогуће. За четири године рада постојећег сазива Народне Скупштине Републике Србији нити један од више од 200 предлога опозиционих посланичких група за допунске тачке дневног реда никада није прихваћен од стране владајуће већине да уопште дође на дневни ред. Ето примера добре праксе из Немачке који би требало применити и код нас“, закључио је Обрадовић.