Општина Медвеђа полако али сигурно нестаје у вртлогу криминала, корупције и незнања.
Локални избори су завршени у септембру 2019. године, математиком се дошло до резултата, гласање је било формално. Председник општине је поново исти човек кога народ не подржава али као да је то сад и важно, ионако после избора народ нико ни за шта и не пита.

Додуше, ни председника општине Медвеђа такође не интересује, важан је провод, новац из општинске касе кога има на претек, остало је небитно.
Општина Медвеђа има само око 4000 становника али зато има преко десет службених возила, исто толико возача од којих три возача за потребе председника општине.
Свој возни парк општинска управа допунила је 21. децембра 2018. године, равно пре годину дана, куповином џипа Škoda Karаq, за шта је из народне касе издвојено 2,1 милиона динара.
Након нешто више од два месеца од куповине, председник општине је сам управљајући овим возилом, и поред три возача, доживео саобраћајну незгоду, која се на сву срећу завршила без људских жртава али је зато начињена огромна материјална штета.

По обавештењу које смо добили од Општинског повереника за информације од јавног значаја, није постојао путни налог за управљање овим возилом, што и нечуди ако знамо да се незгода десила у суботу (нерадни дан). Можда више чуди то да ново возило није било каско осигурано из неких непознатих разлога.

Нико није знао износ штете све до 26.09.2019. године када је приспела понуда за поправку овог возила.
Штета начињена на шкоди коју је возио лично председник општине, без путног налога, износи 1,9 милиона динара скоро као ново возило!?
Записник са места удеса није доступан за јавност из непознатих разлога. Да ли зато што не постоји или зато што не би било добро да се види. Како то да је ово возило више месеци било непоправљено? Шта је разлог: преокупација локалним изборима или су прављене комбинације за отуђење овог возила воженог свега нешто више од два месеца?

Нико до данас није покренуо одговорност за штету потпуног уништења овог возила.

Једно је извесно: Кад председник вози то буџету шкоди!

Раде Кулић, председник ОО Двери у Медвеђи

[ngg src=“galleries“ ids=“74″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]