Српски Покрет Двери - Лого
Search

Министарство државне управе и локалне самоуправе да одговори да ли је добило информације из општине Мионица да запослени у Служби за инспекцијске послове трпе притисак и претње, да ли су те информације истините и ако јесу, да ли су надлежни реаговали.

Наиме до нас је дошла информација да су инспектори из Службе за инспекцијске послове надлежнима послали мејл у коме су истакли да су у другим општинама њиховим колегама повећане плате и да ће бити принуђени на штрајк уколико то не буде случај и код њих. Након тога од начелника општинске управе добијају мејл у коме наводи да се планира укидање ове службе и претварање у комуналну милицију те претња да ће остати без посла ако се противе томе.

Након што инспектори сложно одбијају ово, начелник Горан Рангелов позива телефоном руководиоца инспекциских послова Александра Јованића и уз најпогрдније увреде упућује му претње смрћу. Како сазнајемо, на телефону је био укључен спикерфон, тако да су сви присутни инспектори то чули. Инспектори истог тренутка пишу своје изјаве о томе шта им је речено и шта су чули и сви се потписују на исте.

Будући да се притисак није смиривао, инспектор Владимир Станковић подноси кривичну пријаву у полицијску станицу Мионица. У међувремену је обавештен и Драгоман Пауновић председник мреже инспектора Србије који по нашем сазнању информације прослеђује и Министарству локалне самоуправе. Такође полиција одузима оружје Горану Рангелову зато што је са њим претио.

Још једном постављамо питање Министарству државне управе и локалне самоуправе да ли су упознати са овим информацијама и да ли су их проверили и реаговали? Поред тога захтевамо да што пре престане притисак на запослене у Служби за инспекцијске послове у Мионици.

ОО Двери у Мионици

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: