Српски Покрет Двери - Лого
Search

Након што је у Београду одржано 13. по реду ВКЦ светско првенство у каратеу, без обзира на одличне резултате које је остварила наша репрезентација на челу са Томиславом Јелићем тренером репрезентације Српске карате уније, тренером карате клуба „Ресавица“ из Ресавице и „Врело“ из Жагубице отвара се низ питања везана за спорт али и третирање истог од стране државе и локалних самоуправа. На поменутом првенству учешће је узело 20 држава са 28 карате федерација и 800 учесника. Карате клуб „Ресавица“ је наступио са десеторо такмичара у саставу репрезентације Србије.

Лепе вести су да је ката тим у саставу Кузмановић Кристијан, Гојковић Давид и Гојковић Кристијан окићен сребрном медаљом и титулом вицешампиона света. Такође српски тим је имао неколико запажених појединачних наступа од којих вреди издвојити Сару Ђурђевић која је у катама ушла у финале (међу 8 најбољих на свету) иако је једина имала зелени појас (сви остали су имали црни). Уз то ваља истаћи да је тим из Деспотовца добио ту част да својом тачком, „карате уз музику“ отвори првенство света на одушевљење свих присутних а честитке за наступ тренеру Јелићу лично је упутио председник ВКЦ карате федерације господин Марко Ницовић.

Позитивне исходе овог такмичења у сенку је бацила незаинтересованост деспотовачке локалне самоуправе да на било који начин помогне учешће и организацију одласка локалног тима на ово такмичење. Том приликом тренер Јелић истакао је следеће:

„Желим да напоменем да се локална самоуправа оглушила о молбу за помоћ у учешћу деце наше општине на првенству света. Такође се не оглашава ни поводом огромног успеха који су чланови нашег клуба направили представљајући своји земљу па се поставља питање да ли разлог лежи у апсолитној незаинтересованости локалне самоуправе за младе и спорт или повод за игнорисање нашег тима то што сам ја као тренер истовремено и председник општинске организације Српског покрета Двери у Деспотовцу.

Такође, овом приликом захваљујем се предузећима „Украс“ из Великог Поповића и „Транскоп“ из Стубице који су финасијски помогли наше учешће на овако престижном такмичењу.“

Српски покрет Двери поставља питање за које то сврхе општина Деспотовац има новца ако за младе људе и спорт нема, да ли је спорт у овој општини замишљен тако да само они који припадају режиму имају права на помоћ приликом учествовања на међународним такмичењима и хоће ли се у скорије време престати са ненаменским трошењем новца грађана јер је стање у општини Деспотовац катастрофално а песрпектива за останак младих у овој општини не постоји.

ОО Српског покрета Двери у Деспотовцу

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: