Српски Покрет Двери - Лого
Search

Заједничку акцију Савеза за Србију Ниш са циљем обавештавања грађана Србије о бројним аферама актуелне напредњачке власти, чланови ГрО Двери у Нишу искористили су да у недељу 12. јануара обиђу сеоска подручја у околини Ниша и спроведу и кампању бојкота предстојећих, лажних избора.

Посебно су плодне биле активности чланова Двери Ниш у селима Рујник, Лесковик и Хум, али и у приградским насељима у нишкој општини Црвени крст, где су мештанима поделили информативне материјале али и указали на неопходност бојкота и бесмисленост избора, поготову након најновијих планова власти да се изборни цензус у изборној години смањи на 3%. У бројним селима, десетак километара удаљеним од Ниша у којима нема канализације, као ни водовода, мештани су имали много својих мука да поделе са активистима Двери.

Могло се чути и, да ова власт уместо што у старопланинским селима омогућава да се реке стављају у цеви, треба да у села у околини Ниша постави цеви, али водоводне и канализационе цеви, како људи не би живели као у средњем веку, а млади из села бежали главом без обзира.

Посебно су мештане интересовале најновије афере хапшења директора „Инфраструктура железнице“, као и његове изјаве о умешаности министарке саобраћаја Зоране Михајловић у огромној пљачки државног новца која се у овом јавном предузећу дешава дуги низ година. За омладину Двери Ниш било је питања о прошлогодишњим протестима које је покренула група младих „За Ниш без страха“ и чији је први захтев био смена Зоране Михајловић, након стравичне несреће у Доњем Међурову, до које је дошло због необезбеђеног пружног прелаза, као и каснијег превртања цистерни са отровним амонијаком и евакуацијом мештана села Јасеновика. Такође, било је питања о најновијој афери нишких напредњака, чија је објављена преписка оголила партијско запошљавање у Нишу.

Двери Ниш ће наставити активности у кампањи бојкота у руралним подручјима за која се СНС интересује само у предизборној кампањи а где не само да нема могућности за иоле пристојан живот од пољопривреде, већ ни елементарних животних услова.

ГрО Двери Ниш

[ngg src=“galleries“ ids=“92″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: