Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данашњом предајом кривичне пријаве против министра полиције Небојше Стефановића, његовог оца Бранка Стефановића, трговца оружјем, и директора Полиције Владимира Ребића желели смо, пре свега, да вратимо фокус јавности на највећу аферу актуелне власти, а то је пљачка наменске индустрије Крушик из Ваљева. Овај случај уништавања државне фирме за рачун богаћења приватних фирми блиских водећим људима владајуће странке – најбољи је пример како ова држава пропада док криминал и корупција цветају у врху власти.

     Поред случаја Крушик и скандалозне продаје оружја приватним фирмама по повлашћеним ценама која не би била могућа без државних дозвола које између осталог даје и МУП, у кривичној пријави смо обухватили и друге афере у врху МУП-а као што су продаја оружја у власништву МУП-а и набавка нових џипова, што је све рађено у сарадњи са истом приватном фирмом ГИМ иза које стоји отац министра полиције као и у случају Крушика. Све ово не би било могуће без сагласности директора Дирекције Полиције Владимира Ребића, који је зато обухваћен кривичном пријавом заједно са Стефановићима.

Тужилаштво је и до сада требало да поступи по службеној дужности, а сада има и конкретну кривичну пријаву за више кривичних дела:  трговину утицајем, злоупотребу службеног положаја и удруживање поменуте тројице ради вршења кривичних дела из чланова 346, 359 и 366 Кривичног законика. У случају да Тужилаштво настави и даље да не ради свој посао – обавештавам тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића, као и републичког јавног тужиоца Загорку Доловац да ће у следећој кривичној пријави бити обухваћени и они као саучесници у вршењу поменутих кривичних дела. Нека буду уверени да не могу побећи од одговорности за свој рад односно нерад, и да ће кад-тад, а то време се убрзано приближава, завршити у затвору на вишегодишњој робији заједно са Стефановићима.

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: