Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери годинама упозоравају да су урбанистички планови Чачка обичне шпекулативне зоне конструисане тако да омогуће екстра-профитерима блиским власти да изградњом максимизују свој профит, под велом законитости, а на штету Чачка и Чачана.

Упозоравали смо да ће се случај уништавања зелених површина у насељу Калуђерица наставити – Калуђерице, Кошутњак, Војни солитер, Велика колонија…

Има ли краја уништавању Чачка под влашћу СНС-а и Милуна Тодоровића?

Да ли Милун Тодоровић, као прекаљени неимар „дивље градње“ стоји и иза овог случаја?

Приликом доношења урбанистичких планова покушали смо да уградимо системска решења у те планове која ће заштити постојеће зелене површине, игралиште и друге друштвене површине. Представници власти (израђивач плана) су одбили наш предлог под изговором да нема потребе за тим, јер су она већ довољно заштићена. Знали смо још тада да лажу, а сада се то опет потврђује. Али пошто институције у овој земљи не функционишу, ништа више нисмо могли да урадимо.

Једино што можемо јесте да подржимо и помогнемо грађане чија су игралишта и зелене површине угрожене, као што смо помогли и одбранили дечије игралиште у насељу Кошутњак.

Урбанистички и правни тим Српског покрета Двери ће пружити сву могућу помоћ грађанима насеља Велика колонија у одбрани свог парка. Једино борбом можемо стати на пут ненормалним намерама ове ненародне власти.

Савет за урбанизам Српског покрета Двери Чачак

Фото: ozonpress.net

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: