Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски  покрет Двери је тежњу буњевачке националне мањине у Србији подржавао и подржаваће и у будуће као и све оне националне заједнице које државу Србију доживљавају као своју државу. Пре четири године смо подржали идеју и жељу Буњевачког националног савета да се исправи неправда која се десила одмах после Другог светског рата 1945. године када је једном одлуком тада комуниста донешен декрет где су Буњевци могли да се изјашњавају само као Хрвати или Југословени.

Тај декрет је давно требао да буде поништен, јер како желимо верску слободу и слободу и право на слободно изражавање своје националне припадности и то исто право желимо и свим осталим националним мањинама и народима у Републици Србији. Српски народ разуме жељу буњевачке националне заједнице, јер не траже много. Траже само да се једном одлуком  у Скупштини Србије поништи спорни декрет и исправи неправда.

Од садашње власти, Српски покрет Двери то и не очекује, јер да су  хтели то да учине могли су за ових осам година власти. Власт даје подршку Буњевцима али само декларативно, јер шта друго можеш очекивати од власти која се није изборила ни за једно право Срба који живе у земљама бивше СФРЈ.

Покрајинска организација Српског покрета Двери у Војводини

Фото: magacinportal.com

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: