Српски Покрет Двери - Лого
Search

Током јучерашњег дана, Нову Варош је преплавила вест о гнусном и најтежем изношењу увреда и претњи преко друштвене мреже фејсбук, на рачун Српског покрета Двери, функционера Двери, чланства па до приватних претњи које нормална особа не може ни да замисли а камоли да изговори.

Подсећамо да ово није први пут да Српски покрет Двери и њени чланови трпе најтеже облике увреда, али нисмо желели да дижемо тензију до те мере и да институционално тражимо помоћ, толерисали смо свачије мишљење иако је неретко превазилазило све границе људскости. Међутим, последње нападе и увреде не желимо да „прогутамо“. Српски покрет Двери ће од сада тужити свакога ко нас назове фашистом, шовинистом, нацистом. Те речи су увреда како за наш народ који је преживео велика страдања од фашизма и нацизма, тако и за наш Покрет који баштини антифашистичку традицију. Српски покрет Двери, свој програм заснива на породичној политици, зато не желимо да пређемо преко најгнуснијих претњи Изудина Фазлића упућених председнику наше општинске организације, Раду Ракетићу: „да ће му децу заклати, убити“, као и Александру Новаковићу „да ће га распорити“ вређајући му притом и породицу.

Поводом тога у поподневним часовима отишли смо у полицијску станицу и пријавили горе наведену особу. Од Тужиоца ће зависити да ли ћемо поднети приватну тужбу или ће процес ићи по службеној дужности.

Да се разумемо, Двери су најјача опозиција власти, од републичког до локалног нивоа. Од критике не бежимо, јер су управо Двери највећи критичари власти, али када критикујемо то радимо аргументовано, са доказима, никога не вређамо, никоме не претимо, и што је битно – уз критику износимо предлоге и идеје. Према томе, никоме нећемо дозволити да износи највеће лажи за Двери, а посебно не личне увреде и претње.

Поменути нека се запита да ли је вредно да слуша поједине функционере из редова власти који му, зарад исплате социјалне помоћи, „пуне главу“ и наговарају га да прети и вређа мештане Нове Вароши. Такође, ово треба да буде порука и осталим њему сличним „ФБ јуначинама“ који су свима нама добро познати.

Српски покрет Двери овом приликом жели да се захвали свим људима који су током јучерашњег дана показали своју људскост и пружили нам подршку, а осудили овакав чин дивљаштва и примитивизма.

 

ОО Двери Нова Варош

Извор фото: Ројтерс

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: