Српски Покрет Двери - Лого
Search

Преносимо обраћање председника Двери Бошка Обрадовића на седници Покрајинске организације Двери за Војводину одржаној 26. јануара у Мастер центру у Новом Саду.

Уочи Савиндана 2020. године, нешто мало више од 100 година од епохалног историјског дела наших предака – присаједињења Срема, Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији, поставља се питање где је данас наша Војводина?

            Наша некада богата Војводина, житница Европе и Европа нација у малом, пребогата природним богатствима колико и људима, нацијама, верама, културама, историјом и традицијом – шта је са њом данас?           

            Где је данас наш Срем, Банат и Бачка, а где Барања?

            Чија је данас наша земља, шта је са нашом водом, ваздухом и шумом у Војводини? Шта нам раде „Војводина воде“ и „Војводина шуме“?

            Где нам је нови Клинички центар у Новом Саду?

            Какво је стање наше животне средине уопште?

            Шта је са нашом домаћом привредом и пољопривредом?

  Како нам живи наше село?

            Где је данас наша локална самоуправа?

            Где су наше паре?

            Појела их наша власт – новосадска и покрајинска, као и она београдска јер се ради о истој власти. Узела од свих наших породица: српских, мађарских, словачких, буњевачких, русинских… Узела од свих наших градова и општина. Појела на покрајинску бирократију и администрацију Новом Саду. 

Како да Војводину вратимо у наше руке?

            Морамо имати нашу визију и наш план како да вратимо нашу Војводину у наше руке. Како да је отмемо од власти која ју је заробила и пљачка је. Како да зауставимо да нам се сва села не испразне и сви људи не оду. Како да је покренемо, како да проради домаћа привреда и пољопривреда, како да заштитимо животну средину, како да обезбедимо здрав ваздух и чисту пијаћу воду, како да новац иде директно из републичког буџета ка локалним самоуправама без посредника у покрајинској администрацији. То је Ваш задатак и желим Вам сваки успех у овој борби и даљем раду нове покрајинске организације Српског покрета Двери у Војводини, на челу са председником Радошем Пејовићем.
Како радили, тако нам и Бог помогао!

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: