Српски Покрет Двери - Лого
Search

У целости преносимо обраћање домаћина славе Српског покрета Двери у Чачку и члана Председништва Двери Александра Танасковића

Поштовани,

Часни оци, чланови, саборци и симпатизери Двери, представници других политичких организација и остали пријатељи

Припала ми је велика част да ове године, испред ГрО Двери у Чачку, будем домаћин славе и да Вам се овим поводом обратим.

Данас по 21. пут прослављамо и обележавамо своју крсну славу Св. Саву.

За ових 21 годину рада и постојања, Двери су прошле кроз неколико фаза свог рада и постојања. За 21 годину рада и постојања смо остварили, обрађивали и презентовали велики број веома важних и битних тема и питања из историје, затим из области друштвеног, социјалног, економског и политичког живота.

Слободно можемо рећи да смо у појединим тренуцима били и испред свог времена, као и да смо многе теме, питања и веома важне ствари поново вратили у фокус разматрања и посматрања.

У данашњем политичком тренутку основни задатак и основни циљ, сваког у Дверима, јесте стварање нормалне, пристојне и за живот и рад пожељне земље. Земље у коју се младост враћа и жели да остане, земље у којој се поштују врлине и вредности, земље у којој је породица на првом месту, земље коју воде најбољи међу нама, земље дубоко свесне своје прошлости, али окренуте ка будућности.

Зато Вама и нама, желим на том путу пуно успеха, много снаге и да на крају тог пута останемо људи.

Надам се да ћемо на крају тог пута оставити нашим будућим генерацијама, исто или више, у односу на то што смо добили од наших претходних генерација.

Живели, срећни били и нека нам је срећна слава Свети Сава.

 

Александар Танасковић, члан Председништва Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: