Српски Покрет Двери - Лого
Search

У суботу, 01. фебруара 2020. године, у сали Скупштине општине Стари Град, одржана је седница Главног одбора Српског покрета Двери.

     У првом делу седнице, који је био отворен за јавност, члановима Главног одбора се најпре обратио председник Двери Бошко Обрадовић: „Двери данас усвајају четири важна програмска документа: нови програм за село и пољопривреду, за културу, за спорт и за заштиту животне средине. Такође, излазимо у јавност са Резолуцијом о новој мигрантској политици и Декларацијом о лустрацији, која се односи на одговорност за кршење људских права и закона свих оних који су били власт у претходном периоду. Оно што је посебно значајно јесте потврда Главног одбора да Српски покрет Двери настави са даљом разрадом нове политичке идеје о Српском мини-шенгену: новим облицима сарадње и интеграција између Србије, Републике Српске и Црне Горе.“

    Посебан акценат стављен је на Декларацију о лустрацији, процес за који су грађани Србије изузетно заинтересовани. Декларација предвиђа забрану бављења политиком онима који су кршили људска права или на било који начин учествовали у кршењу закона. Законом о лустрацији би била основана Комисија са посебним овлашћењима за испитивање одговорности за кршење људских права и закона. Последица спроведеног поступка лустрације била би изрицање привремене забране бављења политиком или рада у државним институцијама и службама, а може се односити на обављање функције народног посланика, председника, министра, градоначелника, тужиоца, судије, директора јавног предузећа, гувернера Народне банке… Доношењем Закона о лустрацији и његовом применом поставио би се нови вид политичке одговорности који успоставља нову државну управу и враћа поверење грађана у своју државу.

На седници Главног одбора усвојени су и Извештаји о раду председника Покрета, чланова Председништва и председника Извршног одбора.

Такође, сви чланови Главног одбора Двери су потписали Народну иницијативу којом се тражи усвајање Резолуције о угрожености Срба у Црној Гори.

Након одржане седнице Главног одбора, сви присутни чланови Двери су се придружили скупу у Комбанк дворани где је заказан почетак кампање бојкота целокупне опозиције.

 

Информативна служба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: