Српски Покрет Двери - Лого
Search

Једно од јавних предузећа које због лошег руковођења, константно кубури са финансијама јесте „Комуналац“. Обични радници Комуналца су најмање плаћени у јавном сектору, а раде у најгорим условима. Нико не спори да овим људима треба омогућити већа примања, али не и њиховом директору, који прима плату око 100.000 динара, али је такође прималац солидарне помоћи због лошег материјалног статуса.

Шта ради тај директор и како узима нелегално новац од грађана, за послове које не ради. Планом рада за 2019. годину, поменути директор се обавезао да очисти 2600 сливника кишне канализације на територији града Чачка. Иако немамо податак колико сливника има град Чачак, стиче се утисак да је ово веома велики посао и да би неко у граду требало да види раднике „Комуналца“, који свакодневно отварају шахте и чисте сливнике, јер испада да дневно треба очистити око 120 сливника.

Да ли је ико од вас видео и једног од њих да ово и раде? Ми нисмо. А за тај неурађени посао грађани Чачка плаћају непуних 20.000 евра на годишњем нивоу (планирано 2.273.000 динара). Овим се прави кривично дело, јер се наплаћује нешто што није урађено, а за то је предвиђена казна затвора од једне до пет година по члану 225. Кривичног законика Републике Србије (давање лажних податка о стеченом приходу).

Да ли смо у праву или не погледајте на сликама које смо снимили по граду. Да ли су ово очишћени сливници? По нама они нису чишћени неколико година, ако не и деценију. Неке чак није могуће ни подићи. Али за одговорне у граду, пословање комуналца је никада боље.

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак

[ngg src=“galleries“ ids=“109″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: