Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери у Суботици већ дуже време примећује да Иштван Пастор, председник СВМ, прати наш рад и бескрупулозно га поткрада. Трудимо се да грађане Суботице извештавамо о свим нашим заједничким проблемима, о погубном руковођењу градом, паркинг местима за лица са инвалидитетом, о насиљу владајуће већине. Износимо аргументе, не устручавамо се да изнесемо имена, документа и предложимо решења. Указивали смо на проблеме водовода, канализације, сече шума, бесправног рушења и градње, ветропарка, уништених фабрика, а проблеме које грађани Суботице имају са мигрантима пратимо и већ годинама извештавамо о конкретним дешавањима и усвојеним документима. 

    И раније се дешавало да Пастор, у маниру и васпитању свог коалиционог партнера Лабана и сличних, једноставно присвоји саопштење Двери готово у целости. Недавно се осрамотио преузевши наш апел да се уклоне светлеће рекламе са суботичког шеталишта.

Најновија изјава да је СВМ једина странка која се оглашава по питању мигрантске кризе је врхунац безобразлука и безобзирности. Чак и они који су мање вични претрагама на интернету, лако ће пронаћи саопштења Двери Суботице у којима таксативно наводимо ексцесе до којих непрестано долази због неконтролисаног кретања миграната и друге. Непрестано упозоравамо да је неопходно спречити их да се без надзора настањују у напуштене фабрике (којих нажалост у Суботици има напретек, управо захваљујући Пастору и њему сличнима), да полиција која чува границу мора бити боље опремљена и обучена, да грађани Суботице морају бити боље заштићени и са локалног и са државног нивоа.

Иштван Пастор је дубоко свестан да није ништа учинио за бољи живот националне мањине којој и сам припада. Учинио је добро једино себи и бавио се једино увећањем личне имовине. Свестан је и до које мере су Национални савети свих мањина у Србији обесправљени и обесмишљени политиком СНС-а, али све док је њему лично добро, он ће бити послушан и одан напредњак.

Сада, када су расписани избори, досетио се да би поново могао да профитира на туђем раду и труду, овога пута на теми миграната, коју Двери одговорно и плански прате од 2015. године и то са циљем да заштите све грађане Србије, а не из личне користи. На недавно одржаној седници ГО усвојили смо и Декларацију о мигрантима у Србији, редовно пратимо и бележимо дешавања и захтевамо реаговање државе.

Позивамо све грађане Србије, од Суботице до Врања и Прешева, од источне до западне Србије,  без обзира да ли припадају већинском народу или националним мањинама, да бојкотују наредне изборе, за које Пастор очигледно спрема себи нове позиције, нове канале за богаћење, не обраћајући пажњу како живе његови сународници. Исто се понашају и сви остали сателити СНС-а и помагачи у уништавању и растакању Србије. Бојкот је право решење да они буду кажњени, а Србија слободна.

 

[ngg src=“galleries“ ids=“111″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

Марија Јањушевић

Народи посланик и члан Одбора за људска права 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: