Српски Покрет Двери - Лого
Search

Поштовани симпатизери и досадашњи гласачи Српске напредне странке, обраћам вам се надом да ћете овога пута добро размислити пре него што пођете на изборе, јер од ваше одлуке зависи да ли ће Србија опстати или нестати а и сви ми са њом.

Годинама нас Александар Вучић и њему блиски људи убеђују да свако ко каже нешто против њега или њих је непријатељ и рушитељ државе притом  не бирајући речи за своје политичке противнике. А да ли је баш тако?

Ко, уствари, руши Србију? Ако то није очигледно на први поглед онда не би било лоше да то решимо логичким или математичким путем. Па, да видимо. Почнимо од утврђивања непобитних чињеница око којих се сви можемо сложити.

Основна и полазна, неупитна аксиома је: Да би једна држава могла да функционише, она мора да постоји, тј. да има територију, и да има власт која њом управља. Утврдимо онда, шта је, у овом случају, променљива величина а шта константа. Као што се, простим пребројавањем, да закључити, овде постоје четири (4) теоретска случаја:

  1. и Србија и власт су константе,
  2. и Србија и власт су променљиве,
  3. Србија је променљива а власт је константа и
  4. Србија је константа а власт је променљива.

Ако претпоставимо да је прва тврдња тачна онда после природне смрти владара, па макар он живео и 150 година, долазимо у ситуацију да територија нема власт и онда неће моћи да функционише.

Ако је је друга тврдња тачна онда се може десити да се Србија стално може мењати смањивањем што значи да ће јој у неком тренутку територија бити једнака нули (0) па онда више неће моћи да функционише.

Ако је трећа тврдња тачна онда бисмо могли доћи у ситуацију да непроменљива власт не поседује територију и да држава Србија у реалности не постоји.

Очигледно је да је као једина тачна остала четврта тврдња која нам даје могућност да власт мењамо а Србију чувамо.

Ако се само мало подсетите неких чињеница из осмогодишње владавине Александра Вучића приметићете да се он понашао у складу са трећом претпоставком тј. био је спреман да „разграничењем“ мења границе Србије и смањује њену територију а поклањањем природних ресурса разним сумњивим „инвеститорима“ нарушава њен суверенитет, притом нас убеђујући да он треба да влада вечно.

Као што се може видети из доказног поступка за трећи случај, реална је опасност да ће овако држава Србија нестати а где ће тада бити они који сада чине власт неће ни бити важно.

Ето, логично је а и математички доказиво, да не треба више подржавати ову власт нити бити део њиховог система који руши сопствену државу.

Зато вас молим добро размислите да ли ћете и даље слепо следити пут у пропаст или ћете изборе игнорисати док се не стекну услови за нормално бирање народних представника. Размислите, ако не због нас старијих, онда бар због све наше деце која се све мање задржавају у Србији. А знате већ, то не мора да се доказује, да територија без становника и није држава.

Мирољуб Бјелић, члан ГО и председник ОО Двери у Пријепољу

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: