Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председник градске организације Српског покрета Двери у Пожаревцу у свом обраћању суграђанима послао је јасну поруку зашто предстојеће изборе на свим нивоима треба бојкотовати. Нарочито се осврнуо на локалне изборе у граду Пожаревцу. Његово саопштење преносимо вам у целости.

Поштовани суграђани,

Обраћам вам се овим путем са жељом да вас све позовемо на бојкот предстојећих парламентарних и локалних избора. У наредних пар минута ћу покушати да вам предочим своје личне разлоге зашто ћу бојкотовати предстојеће изборе, а посебно ћу се посветити локалним изборима, односно изборима у нашем граду Пожаревацу.

Ми живимо у граду лажи, превара, уцена и корупције. Владајућа странка нас пуних осам година сурово лаже, представља наш град Пожаревац као град који се развија, који је у процвату, као град који незадрживо иде напред, а наш град је нажалост, као што већина Пожаревљана зна, у никада горем стању. Индустријска зона не постоји, дискутабилна је техничка исправност пијаће воде, ваздух никада загађенији, корупција никада заступљенија, страначко запошљавање у мери у којој никада до сада није било, градска болница годинама уназад најгора у Србији, а криминала и хапшења никада више.

У нашем граду добијају отказе они који мисле другачије, шанса за запошљавање ако нисте део тоталитарног режима практичнио не постоји, већина медија је затворена за другачије мишљење, у граду владају страх, уцена и понижење. Свако ко се усуди да се супростави тоталитарном режиму у нашем граду бива обележен, прогоњен и стављен на листу непожељних.

Службени аутомобили, службено гориво, аутобуси, уцене радним местима, радним местима ваших ближњих, већина медија под контролом… су оружје оних који воде наш град, како би поново прикупили гласове уцењених и уплашених суграђана, те како би и наредне четири године наставили успешно да нас обмањују и лажу, а наш град и целокупну државу одвели у сугурну пропаст.

Поштовани суграђани, јесте ли икада на неком локалном медију чули да се више нигде не можете запослити ако нисте члан владајуће странке? ТЕ-КО Костолац, издвојена предузећа у Костолцу, градска управа, јавна предузећа, па чак и фамозни „Стоп шоп“, су мисаона именица за све који нису део владајуће странке. Јесте ли икада чули да директори јавних предузећа део своје плате дају владајућој странци, да су у обавези да прикупљају чланство и сигурне гласове, јесте ли икада чули да је за привреднике услов да добију било коју јавну набавку спонзорство владајуће странке, је ли вам ико икада објаснио зашто нам је градски буџет тако лоше реализован, где су страни инвеститори, или где је чувена „турска фабрика“ и 500 нових радних места?

Нисте поштовани суграђани имали где то да чујете, можете само чути хвалоспеве на рачун локалне власти, можете само чути да су асфалтиране неке улице и урађене неке фасаде, а нисте могли да чујете колико је то све нас коштало, а колико заправо кошта, и у ком року је урађено, а у ком року је реално требало да буде урађено.

Да не дужимо даље, ми поштовани суграђани живимо у лажи, у неком паралелном свету потпуно другачијем од реалности, у свету лажи, корупције и криминала већ пуних осам година, са тенденцијом да се то настави још најмање четири године.

Не дозволите да будете уцењени, обманути и уплашени, и бојкотујте предстојећу циркуску представу која се само зове „избори“. Избори треба да буду једна поштена трка у којој сви такмичари имају подједнаке услове, и трка у којој за све важе иста правила.

У овој предстојећој трци актуелна власт вози скупоцени брзи аутомобил, а права опозиција иде пешака и чак јој се не дозвољава ни да потрчи. Свако ко направи неки бржи корак, „пуца му се право у ноге“. То није поштена трка, то је представа, лаж, фарса, и зато у таквој трци не треба бити учесник. Пустимо актуелну власт да се трка сама, и победиће сасвим сигурно, али никога другог до сама себе!

У БОЈКОТ за праве изборе, за поштену трку у једном цивилизованом и модерном друштву, у БОЈКОТ за раскринкавање крађа, лажи и превара, у БОЈКОТ за боље сутра, у БОЈКОТ за бољи живот, нас и наше деце!

Како чинили тако нам Бог помогао!

Драган Паповић, председник ГрО Двери Пожаревац

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: