Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ако изда Косово Вучића чека Црна Гора у Србији – народ који ће се обрачунати са издајницима     

     Александар Вучић се вратио на „место злочина“ – у Берлин! Тамо је још 2012. године, уочи доласка на власт у Србији, потписао папир да ће признати независно Косово и утопити Републику Српску у БиХ, а да заузврат неће ући у ЕУ. Без тога не би Томислав Николић добио честитку на победи из Брисела – три сата пре затварања биралишта у другом кругу председничких избора. Одмах по доласку на власт 2013. године испунио је половину свог првог обећања и потписао антиуставни бриселски споразум којим се Србија одриче дела своје државне територије и бројне државне надлежности над КиМ предаје албанским сепаратистима. У међувремену је водио бројне тајне преговоре са ратним злочинцем и терористом Хашимом Тачијем о признању лажне државе Косова и разграничењу, и сада се налази пред испуњењем другог дела берлинског обећања – коначног признања тзв. независности Косова.

Упркос јавно изреченим ставовима да неће бити никаквих преговора са Приштином док не укину таксе на српску робу – месецима уназад у Берлину воде се тајни преговори. Када их ухватимо у лажи и када ови тајни преговори постану јавно потписани споразуми – онда следе увреде да смо „очајници и полуписмени“, и медијска релативизација да преговори који се воде у Берлину нису преговори. Него, шта су? Сада се даје ново лажно обећање да се преговори о статусу Косова и Метохије неће водити док се не укину таксе. Ко више да верује људима који не умеју да изговоре истину? А право питање гласи: ко вас је уопште овластио да преговарате о статусу Косова и Метохије? На основу које преговарачке платформе?

Статус Косова и Метохије је јасан: према Уставу Републике Србије и према најважнијем међународном правном акту Резолуцији 12 44 СБ УН коју Вучић никада не спомиње – Косово и Метохија су саставни део Србије и о томе се не могу водити никакви преговори, јер би то онда било тешко кривично дело против територијалног интегритета и суверенитета Србије за које је по постојећем Кривичном законику предвиђена вишегодишња робија. Александар Вучић може да призна окупацију дела наше државне територије, да преговара о подели Косова и разграничењу са лажном државом којој ће омогућити улазак у УН признањем од стране Београда, али све то су кривична дела за која ће морати да одговара. За мене лично и све српске родољубе, ма колико били „очајници и полуписмени“, како нас председник СНС назива, важно је да нисмо издајници, док Александар Вучић има проблем управо са тим. Уосталом, зато је све нервознији јер зна да му време на власти истиче и да власт може да задржи само издајом КиМ, а онда га чека Црна Гора у Србији и народна побуна која ће се обрачунати са издајом и издајницима.

 

Фото: Bota Sot

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: