Српски Покрет Двери - Лого
Search

Највећи проблем у Србији данас, о коме се највише ћути и који највише „жуља“ актуелну власт је проблем миграната. Нажалост, а са чим ја лично никако не желим да се помирим, је да су грађани Србије можда већ и навикли на празне фрижидере, неплаћене рачуне, партијско запошљавање, навикли на привилегије за татине синове, контраверзне бизнисмене и свашта још нешто лоше што су нам наметнуле деценије које су за нама.

Ипак и поред свега тога Србија је за тако рећи обичне, пристојне људе, грађане који поштују закон још увек мирно и безбедно место за живот. Место за живот где ђаци прваци без пратње родитеља безбрижно одлазе и враћају се из школе док се улицом пролама дечији смех, где се слободно шета својим градом у било које доба дана или ноћи, где се у малим срединама домови ни ноћу не закључавају и све је то вероватно и нека врста сатисфакције за све оно материјално што недостаје свима нама који смо одлучили да останемо у Србији и да се потрудимо да је учинимо бољим местом за живот.
 
Нажалост политиком актуелне Владе, а што је и сам Председник Србије више пута потврдио, изгледа да ће нам бити одузето и оно једино што поштен човек у Србију данас има а то је како се то већ код нас каже, миран сан.
Насупрот томе у Србију ће се уселити страх, страх за дете док не дође из школе, супружника док не дође са посла, страх родитеља за момка за женидбу и девојку за удају док се не врате из вечерњег изласка, страх да ли смо ноћу домове довољно претворили у бункере. Земље ЕУ које су по економској, војној снази, политичком утицају неупоредиве са нама нису успеле да се изборе са тим проблемом а чему онда може да се нада једна мала, сиромашна Србија коју већ и сада напусти 4.000 њених грађана месечно.
 
Можда је крајњи резултат, а од кога се мени лично леди крв у венама, најбоље описао Председник Србије истичући да ће већ 2028. године бити постигнут нулти миграторни салдо, односно изједначиће се број наших, лепих, младих, паметних људи који ће напуштати Србију са бројем долазећих миграната, потенцијалних терориста, људи за које не знамо да ли болују од разних болести непознатих на нашем поднебљу, људи који своје супруге потпуно легално каменују на градским трговима, људи који нису дошли да се прилагођавају средини већ да средину преузму и прилагоде себи. Ово питање као питање свих питања мора бити изнад свих политичких несугласица и страначке припадности и свој суд о томе морају дати сви грађани а не појединац па био он и председник државе.
 
Управо из тог разлога Српски покрет Двери организује дана 25.02.2020.године у периоду од 09.00 до 15.00 часова на Старом Корзоу у Пожаревцу потписивање петиције против мигрантске политике Владе.
Како чинили тако нам Бог помогао!
 
Марко Ђурђевић, ГрО Двери Пожаревац

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: