Српски Покрет Двери - Лого
Search

Протест грађана Суботице, који је најављен за  29.02.у 17:30 часова има пуну подршку Српског покрета Двери. Наглашавамо да Двери ни на који начин нису повезане са организаторима овог протеста и позивамо све политичке актере да их подрже, на коректан и адекватан начин, како овај догађај, веома важан за живот грађана Суботице, не би био исполитизован, компромитован и оспораван на било који начин.

Основна порука скупа је осуда мигрантске политике овог режима и није усмерена на мржњу према самим мигрантима. Емпатија према унесрећеним људима је грађанима Србије уобичајена и урођена, али исто тако не би смела да доведе до наивног уступка угрожавајући сопствену сигурности.

Двери изражавају своје велико задовољство због самоорганизовања грађана, јер доста је било ћутања и толерисања уништених воћњака, попаљених и опљачканих кућа. Овај протест је снажан вапај грађана Суботице, који желе да се изјасне да су против политике коју спроводи актуелна власти да заштите своје породице, рођаке, комшије. Суботичани су одлучни да захтевају од одговорних институција и појединаца који воде ову државу, да напокон овом проблему приступе одговорно. Да мигранте склоне са улица и гарантују безбедност свих грађана.

Српски покрет Двери је усвојио Сретењску  Декларацију којом се питање миграната и њихов проблем ставља у специфичан оквир, различит од онога који спроводи актуелна власт. Двери се понашају одговорно према свом народу и држави не додворавајући се страним интересима. Упоредо са Декларацијом покренута је и петиција под називом „Петиција против мигрантске политике власти – потпис који гарантује сигурност вашој деци“.

Грађани су обесправљени и понижени неодговорном политиком коју спроводи режим Александра Вучића. Свакодневни су ексцеси којима је угрожена безбедност свих грађана, њихових породица и имовине. Само ретки случајеви насиља и других кривичних дела буду процесуирани и то искључиво они који доспеју до медија а по обичају епилог су благе, готово бесмислене казне, које би биле вишеструко веће да су прекршиоци закона грађани Републике Србије. Грађани Србије су постали грађани другог реда у сопственој држави, сваког дана страхујући за своју безбедност и безбедност своје имовине.

Позивамо и све грађане Суботице да се без страха придруже протесту и да јавно искажу свој став према мигрантској политици коју спроводи актуелна власт.

Сматрамо да је ово заједнички проблем свих нас, а не било које политичке странке или организације. Да је актуелна власт  овај проблем решавала на корист грађана Србије штитећи државне интересе никада не би ни дошло до самоорганизовања грађана. Оваквих протеста и самоорганизовања  грађана ће у будућности бити све више ако актуелна власт не промени курс своје политике и односа према мигрантима у Републици Србији.

Ускоро ће грађани Суботице имати прилику да лично потпишу петицију коју је покренуо Српски покрет Двери, о чему ћемо благовремено обавестити јавност.

ГрО Двери Суботица

Фото: РТВ

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: