Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данас се одржава 27. седница Скупштине Градске општине Звездара у Београду. Као одборник опозиције у Скупштини општине Звездари бојкотујем рад данашње седнице и нећу учествовати у раду.

Градском општином Звездара руководи СНС а начин на који то раде представља слику свега оног што се дешава у врху СНС-а, у врху Владе и врху Републике. Садашњи председник Србије и сви његови функционери, министри и чланови СНС-а, убеђени су да је смисао бављења политиком: власт по сваку цену, стицање материјалног богатства и бесомучна кампања против свих оних који су сведоци њихових афера и злоупотреба.

Зато је Бојкот на који позива Савез за Србију и ми као прадставници на Звездари једини одговор овом безумљу, понижавању и обесмишљавању свега и свих нас који другачије мислимо.

Као одборник на Звездари у два мандата могу да кажем да су ово четири најгоре године које су задесиле Звездару и њене грађане. То потврђују и поједини чланови СНС. Није било никакве комуникације између представника власти и представника опозиције ни на почетку преузимања власти 2016. године (овде се пре свега мисли на СНС), а та комуникација је потпуно прекинута од тренутка када су одборници опозиције решили да бојкотују рад скупштине.

И није само опозиција била та која није могла да разуме понашање функционера на Звездари већ су ту бахатост, безочност, безобразлук осетили и многи грађани. Грађани Звездаре (они који нису чланови СНС-а) нису могли да реше ниједан проблем везан за комунални ред, нису успели да реше проблеме проистекле након дивље градње, која је бујала на Звездари све ове године, јер се општина проглашавала ненадлежном за њихово решавање.

Једини циљ владајуће већине (СНС; СПС; ГГ Миријево) био је расписивање тендера за грађевинске радове, односне реализација идеје како извући што више новца за себе, за СНС на Звездари а затим и за челнике града Београда. Овде се пре свега мисли на непревазиђеног „крадоначелника“ бр. 2 Горана Весића који је осмислио извлачење пара на конту многобројних и претплаћених грађевинских радова који су уништили цео град.

Начин који се показао као веома ефикасан и одличан за извлачење (крађу) пара из буџета и отимање од народа на свим нивоима власти па и на Звездари је ставка у буџету: одржавање некатегорисаних путева и ту је Владајућа већина на Звездари (СНС) из буџета исплатила више милиона динара.  

Последњих неколико месеци општина Звездара расписала је више тендера за извођење грађевинских радова који су веома кратког рока извођења и то од 7 до 30 календарских дана и сав тај новац ће наравно искористити за предизборну кампању.

Колико је незнање и опуштеност у смислу да им “нико ништа не може“ говори у прилог Уговор који је општина Звездара потписала са извођачем радова и где је ставила погрешно име председника општине Звездара: Милош Филиповић уместо Милош Игњатовић. У “истом Уговору, прихваћена је понуда на 1.137.170.00 динара без ПДВ-а, а Уговор потписан на 2.500.000 динара. Очигледан пример кршења закона и злоупотребе.  И још један пример: Основна школа “1300 каплара“ требала је да буде завршена до почетка другог полугодишта, тј. до 17.фебруара 2020. године. Рок није испоштован и померен је за 10. март.

О овоме Савез за Србију Звездаре припрема детаљан извештај а у припреми су и кривичне пријаве због ненаменског трошења новца из буџета и злоупотребе службеног положаја, против челника општине Звездара, функционера и свих учесника у поступку о чему ћемо Вас благовремено обавестити.

Треба истаћи, да је једноумље СНС у вођењу општине Звездара подржано од стране СПС, ГГ Миријево, који чине званичну коалицију а незванично је СНС увек имао подршку Радикалне странке а сада имају подршку и Странке модерне Србије чији одборници дају кворум и гласају за предлоге СНС.

Зато сматрам да сви који се појаве на изборима у априлу 2020. године без обзира што се не зову СНС представљају СНС и зато је мој избор и избор Савеза за Србију Звездаре БОЈКОТ .

Радмила Васић, одборник Двери у СО Звездара

[ngg src=“galleries“ ids=“134″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: