Српски Покрет Двери - Лого
Search

Потврђен је први случај Корона вируса у Хрватској, у Загребу.  Јасно је да власт у Србији није спремна за овакву епидемију и да последице у неспремној Србији могу бити фаталне. Захтевамо да се хитно предузму мере заштите становништва и информише јавност о свим аспектима епидемије и заштите.

Из многобројних здравствених установа стижу узнемирујуће информације да немају заштитна средства и да су потпуно неспремни и незаштићени. У апотекама већ данима нема маски за индивидуалну заштиту. Путници који улазе у Србију из епидемијом погођених подручја сведоче да не пролазе никакве контроле и слободно улазе у земљу. Нема информације од надлежних о обустави летова, евентуалних затварања граница и општих здравствених упутстава.

У случају епидемије већих размера неопходно је већ сада имати опремљене изолације и карантине али и мислити о снабдевању становништва у случају карантина за већа подручја по “Вухан методи”.

Забрињавајуће је колико је власт немарна према опасности која прети грађанима Србије. Захтевамо да се хитно изађе у јавност са тачним подацима, да се опреме здравствени центри и предузму све мере у циљу заштите становништва.

Због потпуног немара и скривања информација од значаја за становништво захтевамо смену министра Лончара.

 

Радош Пејовић

Председник Савета Двери за породицу

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: