Борко Пушкић: Србија је заробљена земља

Данас је караван Двери под називом „Ослобођење“ у Бору и сам караван и читава та кампања Двери има за циљ промоцију три ствари: идеју бојкота, програм Двери од 55 тачака за побољшање живота у Србији, као и петицију против мигрантске политике актуелне власти.

 

Као што и сами знате, у Бору су два рудника злата практично поклоњена кинеским инвеститорима. Дошли смо у ситуацију да за грађане Бора више нема радних места, они одлази у Чешку, Словачку и друге земље како би прехранили своје породице. И док грађани и Бора и осталих градова у Србији одлазе у иностранство, дакле емигрирају, са друге стране имамо долазак миграната којима ће се субвенције и стимулације како би овде остали, што је велики апсурд.

Сви знамо да је у Бору ваздух контаминиран, људи продају храну овде на зеленој пијаци, а у близини се налази РТБ Бор из кога се некoнтролисано шири сумпор диоксид. Бор више није само еколошка бомба овог дела Србије и саме Србије, већ читавог овог дела Европе.

Подсетио бих да је једна од већих афера која је потресла ову Владу, афера „Крушик“ у коју је директно умешан отац министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића, Бранко. Тако је и јавна тајна да је отац Александра Вучића, Анђелко, био директно укључен у приватизацију РТБ Бор, где је 67 % акција преузео кинески купац, док је 33% остало у власништву државе.

После свега тога, грађани Бора се морају побунити и један од начина јесте управо активни бојкот наредних избора којим би поручили да желе здраву животну средину.

[ngg src=“galleries“ ids=“149″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

 

Саша Илијић: Бојкотом до слободних избора

Данас смо у оквиру породичног каравана Двери под називом „Ослобођење“ у Зајечару где желимо да Зајечарцима објаснимо зашто бојкот и да представимо наш програм, односно шта би ми урадили да сутра дођемо на власт.

 

Сам караван Двери носи назив „Ослобођење“, јер кроз предстојећи бојкот требамо доћи до ослобођења Србије, до ослобођења институција и до правих и поштених избора како би добили и праву и поштену власт.

Наш караван је слика и прилика Србије. Ми у 21. веку морамо да идемо караваном кроз целу Србију како би грађанима објаснили ко смо, шта смо, зашто се залажемо за бојкот, који је наш програм… Са друге стране, имате Вучића и СНС који су узурпирали све медије у Србији и где се не може чути наш глас. Зато ни избори не могу бити регуларни. Власт је слагала све што је говорила, али они држе све медије са националном фреквенцијом и опозиција се на њима не може чути.

Други разлог због кога смо овде је петиција против мигрантске политике власти. У Србију улазе мигранти са свих страна, наша граница је пролазна, а даље из Србије ка жељеним дестинацијама не могу. Мађарска је подигла ограду на граници, Хрватска ће такође то учинити, а имамо и изјаву бившег аустријског министра унутрашњих послова Херберта Кицкла да је потписао уговор са Србијом о враћању свих миграната који не добију азил у Аустрији. Са оваквом мигрантском политиком власти, Србија постаје мигрантски центар, а данашња вест је и та да је Турска отворила своје границе и да се очекује кретање још око милион миграната ка Европи, што је веома забрињавајуће јер ће огроман део њих вероватно покушати да пређе преко Србије.

[ngg src=“galleries“ ids=“150″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

 

Инфо служба Двери