Српски Покрет Двери - Лого
Search

На данашњи дан, пре тачно 21 годину, почела је НАТО агресија и бомбардовање тадашње СР Југославије, односно Србије и Црне и Горе.

     Без одобрења Савета безбедности УН, НАТО пакт је монструозно, 78 дана, бомбардовао Србију и Црну и Гору. За то време, по званичним подацима, убијено је преко 2500 људи (од тога 79-оро деце), а преко 12000 људи је рањено. Уништени су путеви, пруге, школе, вртићи, болнице, домови здравља, мостови, аеродроми, касарне, споменици, а на првом месту животи, економија и здравље грађана Србије.

Где смо данас, 21 годину касније? Уз ћутање НАТО-а, албански терористи су спровели етничко чишћење Срба са Косова и Метохије, а тзв. Косово је прогласило једнострану независност 2008. године. У Србији још увек није обновљено све што је НАТО порушио. А оно што је најтрагичнија последица злочиначког бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом, поготово на простору Косова и Метохије, јесте драстично увећан број оболелих од малигних болести, од чега су обољевали и умирали и припадници међународних војних снага НАТО који су били смештени на КиМ након бомбардовања.

Не смемо заборавити ни данашњу власт у Србији и Црној Гори. Александар Вучић, садашњи председник Србије, а тадашњи министар за информисање је у међувремену постао велики пријатељ са Билом Клинтоном и Герхардом Шредером, док му је саветник Тони Блер – људи који су били најжешћи заговорници НАТО агресије на Србију. Ни у Црној Гори ситуација није ништа боља, напротив – Мило Ђукановић је Црну Гору увео у НАТО, у исту ону организацију која је бомбардовала државу на чијем је челу.

Србија жели да сарађује са свим земљама света, али никада нећемо ни заборавити ни опростити убијање људи и уништавање земље од стране НАТО пакта. Сматрамо да они који су одговорни за то треба да заврше на суду и буду кажњени, а да Србија треба да добије ратну одштету. 

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: