Српски Покрет Двери - Лого
Search

Брзином муње кроз јавност у Србији пренела се једна изјава са РТС-а, дата у недељу 22. марта. Наиме, гост је била др Дарија Кисић Тепавчевић, заменик директора Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“.

     Она је том приликом изјавила да се прва инфекција корона вирусом у Србији појавила 1. марта и да је она тада изолована, а да се други случај догодио два дана касније, дакле 3. марта, и да се тада већ догодила локална трансмисија.

Међутим, власт је изашла са податком да је први случај забележен 6. марта. Оно што се десило између 1. и 6. марта јесте расписивање избора 4. марта и чекање десетина хиљада људи у реду, позваних на овај или онај начин, да би потписали изборну листу СНС-а.

Шта је у свему истина и зашто влада толико неповерење у власт у Србији?

Вратимо се на тренутак на случај др Дарије и њене изјаве о појави корона вируса у Србији 1. марта. Јутро након те њене изјаве јавила се председница Владе Ана Брнабић која каже да је др Дарија направила лапсус и да је реч о првој недељи марта, односно о 6. марту. Неколико сати касније др Дарија признаје свој лапсус и понавља речи Ане Брнабић. Поставља се логично питање – да ли је др Дарија заиста направила лапсус или је само била искрена на РТС-у, а након тога је извршен огроман притисак на њу? Одговор на то питање никада нећемо сазнати или бар не док су Александар Вучић и СНС на власти.

Неповерење у власт је очигледно и код најстаријих грађана Србије. Александар Вучић их је молио да не излазе напоље, они га нису послушали, па им је ограничио кретање од 04 до 07 ујутру и то само недељом када могу отићи у куповину. Неповерење је присутно и код свих осталих грађана Србије на које председник Србије виче и грди их на конференцијама за новинаре.

Оволика количина неповерења у власт је потпуно оправдана. Један од разлога јесте и константна кампања Александра Вучића и осталих функционера СНС-а и у ванредном стању, где су они у првом плану, а не лекари и други стручњаци. Можда и највеће подозрење је изазвано неодговорним шегачењем на конференцији за медије, од 26. фебруара, где је речено да је корона вирус најсмешнији вирус у историји и да жене требају ићи у шопинг у Милано на шта се Александар Вучић грохотно смејао, а потом изговорио да више људи умире од уједа комарца.

Дакле, не може власт позивати на одговорност грађане, а да је она сама прва била неодговорна. Неповерење грађана је само последица неодговорног понашања власти, како у ванредном стању, тако и због вишегодишњих лажи, афера и обмана.

Сада је тренутак када је здравље свих грађана Србије најбитније, када је неопходно да будемо јединствени и када сви заиста морамо бити дисциплиновани и слушати савете наших лекара. Када победимо и ову пошаст, доћи ће на ред и питање одговорности власти и њихових лоших потеза. А до тада – ваљда више неће бити „лапсуса“.

 

Миодраг Прековић

Координатор Инфослужбе Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: